Sayfalar

Instagram sesli ve görüntülü arama nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Instagram'da anlık mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi sesli ve görüntülü arama yapılabiliyor. Bunun için kişinin listenizde olmasına bile gerek yok. Mesaj atabildiğiniz herhangi birine görüntülü ya da sadece sesli konuşma daveti de yollayabiliyorsunuz. Arama kişiye istek mesajı ya da direkt mesaj olarak ulaşır. Bildirimleri açıksa eğer mesaj sesi de ulaşır ve böylelikle daveti hemen görebilir. Aslına bakılırsa bu yanıyla rahatsız edici de görünebiliyor. Listenizde olan ya da olmayanlar "mesaj atabildikleri sürece" görüntülü konuşma daveti de yollayabiliyorlar. Sizler de aynı şekilde mesaj atabildiğiniz kişilere görüntülü - sesli konuşma daveti yollayabilirsiniz. Bunun için daveti yollayacağınız kişi ile bir konuşma ekranı açmalısınız. Yani kişiye bir dm atmanız yerinde olacaktır. Instagram'da mesaj atma konusunu ayrıca inceleyebilirsiniz. 



Instagram'da mesaj bölümündeyken resimde de görmüş olduğunuz gibi kamera simgesi görüntülü aramaya yarar. Görüntülü aramada ses de mevcuttur. Telefon simgesi ise sadece "aramaya" yarar. Yani telefonda konuşur gibi konuşursunuz. Sadece sesli aramak istiyorsanız telefon simgesine, görüntülü aramak istiyorsanız kamera simgesine dokunun. Dokunduğunuz anda karşı tarafa isteğiniz mesaj olarak iletilir. Süresi geçmemişse eğer onaylanması durumunda sesli ya da kameralı görüşme başlayacaktır. 

Bilgisayarda Instagram görüntülü ve sesli görüşme var mı? 

instagram.com üzerinden giriş yapıyorsanız eğer kameralı ve sesli görüşme yoktur. Biri size görüntülü davet yolladığında "Görüntülü Sohbet Bu mesaj türünü görmek için Instagram uygulamasını kullan. " şeklinde görünür. Fakat bilgisayar için instagram uygulamaları kurarsanız bunlarla kameralı sesli görüşme sağlayabilirsiniz. Bu tür uygulamaların güvenilir olup olmadıklarını araştırmanız gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica