Instagram'da özel mesaj nasıl atılır? DM atma nasıl olur?

Sponsorlu Bağlantılar

İnstagram'da DM ne demek?

Direct Message, yani direkt mesaj kısaltması olan DM, biriyle özel mesajlaşmayı ifade eder. Grup sohbeti olmadığı sürece bu mesaj sadece gönderdiğiniz kişi tarafından görünür. Dm dediğimiz şey özel mesajlaşmadan ibarettir.

Peki Instagram'da bir kişiye nasıl mesaj atarız? O kişinin bizi takip etmesi gerekir mi? Mesaj atmanın kuralları nelerdir? Aşağıda hem mobil uygulamada hem bilgisayarda (pc) instagram'da nasıl mesaj atılır adım adım göreceğiz. 

Bir Instagram kullanıcısına özel mesaj yollamak için kişinin profiline gireriz ya da mesaj bölümüne gidip o kişinin adını yazarız. Biz öncelikle kişinin profiline gidelim. Örneğin Pink Floyd'a mesaj atmak istiyoruz. Pink Floyd'un profilini açıyoruz ve "mesaj" butonunu görüyoruz. Bu butona tıkladığımızda Pink Floyd ile mesajlaşma baloncuğu açılacak. Bu şekilde mesaj atabiliriz.



Mesaj butonu olmayanlar gizli hesap olduklarından, onlara da profillerinde sağ üç nokta simgesine dokunup çıkacak seçeneklerden "mesaj gönder" ile mesaj atabiliyoruz. 



Bir diğer mesaj atma yöntemi mesaj bölümüne gitmektir. 




Yukarıda turuncu içine aldığımız simge mesaj bölümüne gider. Instagram mesajlarıma ve mesaj isteklerine nasıl ve nereden bakarım diyenlerin kullanacağı menü de budur. 




Bu bölüme ulaştığınızda ara bölümüne kişinin kullanıcı adını yazmaya başladığınızda ismi çıkacaktır. 



Kişinin ismi çıktıktan sonra seçiyor ve "sohbet" yazısına dokunuyoruz. 


Ardından o kişiyle mesajlaşma penceresi açılacak. Bu yöntemle de birilerini aratıp mesaj atabiliriz. 

Bilgisayardan, PC'den instagram mesajı atmak da yukarıda gördüğünüz şekildedir. Fakat bilgisayardan instagram biraz daha kısıtlı olduğu için "gizli" hesaplarda mesaj gönder seçeneğini göremeyebilirsiniz. Böyle bir durumda yine mesaj bölümüne gidip arama bölümüne mesaj atılacak kişinin kullanıcı adını yazıp mesaj atabilirsiniz.

Yukarıda listemizde ekli olan ya da olmayan, dolayısıyla takip ettiğimiz ya da etmediğimiz, bizi takip eden ve etmeyenlere instagram'da nasıl mesaj atarız konusunu işledik. Fakat belirtmek gerekir ki birisine mesaj attığınızda mesajın ulaşacağı garanti edilmez. 

Bir gönderiyi mesaj yoluyla başkasına nasıl atarız?

Instagram gönderilerinin altında kâğıt uçak simgesi bulunur. Bu simgeye dokunduğumuzda mesaj bölümüne gideriz. Mesaj atacağımız kişiyi arama bölümünde aratırız ve bulduğumuzda "gönder" deriz. Bu şekilde paylaşmak istediğimiz bir gönderiyi dm yoluyla bir başkasına iletebiliriz. 




Instagram'da mesaj attığımız biri mesajımızı neden görmez?

* Gelen mesajların mesaj istekleri bölümüne düşmesini talep etmiş olabilir ve o listeyi önemsemeyebilir/direkt oradan silmiş olabilir.
* Mesaj isteklerini kapatmış olabilir, dolayısıyla sizin gönderdiğinizi sandığınız mesaj o kişiye hiç ulaşmamış olabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica