Instagram'da sesli ve görüntülü arama kapatma alternatifleri

Sponsorlu Bağlantılar

Instagram'ın sesli ve görüntülü arama özelliği "mesaj atılabilen herkes" için geçerlidir. Yani biri size mesaj atabiliyorsa sesli ve görüntülü konuşma daveti de yollayabilir. Bu davet direkt mesaj kutunuza da düşebilir, istekler bölümüne de. Herkesin bu daveti yollayabilmesi sıkıcı bir durumdur. Bundan rahatsız olan kullanıcılar instagram sesli ve görüntülü aramayı kapatmak istemektedirler. Şimdilik Instagram'da sesli ve görüntülü aramayı kapatma özelliği yoktur, yapabileceğiniz tek ayar size mesaj atabilecekleri sınırlamak ve görüntülü bildirimlerini sessize almak. 

1-) DM kapatma ya da mesaj atanları sınırlama

Size mesaj atanları sınırlamak istiyorsanız yapacağınız işlem instagram dm kapatma işlemi olmalıdır. Mesaj kutusu ayarlarıyla "takip ettikleriniz" dışında kalanların mesajlarını engellemek mümkündür. Bu yüzden daha az kişiden sesli ve görüntülü daveti almak için mesaj kutunuzu sınırlayabilirsiniz. Bu konuda kimin mesaj atacağını ayarlama konusunu inceleyebilirsiniz. İlgili konuda gerekli ayarlamaları yaptığınızda tamamen sesli görüntülü aramayı kapatamayacaksınız fakat "sadece takip ettikleriniz" size davet yollayabileceklerdir.

2-) Sesli - görüntülü arama bildirimini kapatma

Mesaj atacakları sınırladığımızda dilersek sadece takip ettiklerimizden sesli ve görüntülü arama daveti alabiliyoruz. Bu davetleri "anında bildirim" şeklinde almak istemeyebiliriz. Böylelikle bu davetler sadece mesaj kutumuza "görüntülü arama daveti" olarak düşer ve telefonumuz durduk yere aranmamış olur. Sağ üstte üç çizgi menüsüne dokunup ayarlar diyoruz. 


Sonrasında bildirimler diyoruz. 


Mesajlar diyoruz. 




Mesajlar menüsüne girince de "görüntülü sohbetler" kısmını kapalı olarak işaretliyoruz. Böylelikle telefonumuz görüntülü arama için çalmayacaktır. 




Bu ayarları yapmak Instagram'da sesli ve görüntülü aramayı tamamen kapatmaz. Instagram bu özelliği açık bırakmaktadır. Fakat bu ayarı yaptığınızda size mesaj atabilenlerin sesli ve görüntülü araması sadece mesaj olarak düşer. Bu mesaja dönüş yapıp yapmamak tamamen size kalıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica