İnternet geçmişine nasıl bakılır? Girdiğin siteleri görme

Sponsorlu Bağlantılar

Bugünkü konumuzda bilgisayarda ve telefonda daha önce girilen siteleri görme nasıl oluyor öğreneceğiz. Daha önce girdiğim siteleri nasıl görebilirim sorusuna da cevap vermiş olacağız böylelikle. 

Chrome, firefox, opera ve diğer tarayıcılarda internet geçmişine klavyeden CTRL + H ile ulaşmak mümkün. Klavyenizde CTRL tuşu yerine STRG tuşu da mevcut olabilir. Eğer CTRL tuşu yoksa onun yerine STRG olup olmadığına bakın.

CTRL ve H ve tuşuna aynı anda bastığınızda internet geçmişinize ulaşabilirsiniz. Eğer bu klavyenizde çalışmıyorsa Chrome'da sağ üstte üç nokta simgesine tıklayıp çıkan seçeneklerden "geçmiş" diyebilirsiniz.

Firefox kullanıcıları da CRTL + H kombinasyonu işlevsiz olduğu durumlarda sağ üstte üç çizgi menüsüne dokunup ardından geçmiş deyip, sonrasında geçmişi yönet diyerek geçmişe ulaşabilirsiniz. 



 
Diğer tarayıcılarda da geçmişe hep bu yöntemle ulaşılmaktadır. Sadece dönem dönem simgeler değişmektedir. 

Telefondan da geçmişe aynı menülerle ulaşılmaktadır. Örneğin telefondan Chrome'a girdiğimizde sağ üstte yer alan üç nokta simgesine tıklar ve ardından geçmiş seçeneğine tıklayarak geçmişe ulaşırız.

Peki geçmişe ulaştık, bundan sonra istediğimize nasıl ulaşırız?

Tüm tarayıcılarda geçmişe ulaşıldıktan sonra geçmişte arama seçeneği bulunmaktadır. Aylar önce girmiş olduğunuz bir siteyi buradan nasıl bulabilirsiniz? Geçmişe ulaştığınızda şimdiye dek girmiş olduğunuz tüm siteleri görebileceksiniz. Fakat aylar öncesine gitmek zor olacak, bu yüzden girmiş olduğunuz sitenin ismi, başlığı, konunun içeriğine dair hatırladığınız sözcüğü arama bölümüne yazın. Örneğin biz içinde mektup geçen bir siteye girmiştik ve arama bölümüne mektup yazıyoruz. 


Gerçekten de aradığımızı bulduk. Burada birçok seçenek listelenebilir. Bunlardan özellikle aradığınız neyse ona ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu işlemi geçmişe gitmeden de yapmanız mümkün. Sitelerin linkini yapıştırdığımız adres çubuğuna bu sefer hatırladığımız sözcüğü yazarız. Biz örnek olarak "dogemon" yazdık. 

Böylelikle daha önce dogemon sözcüğü ile ilişkili siteleri görmüş olduk. Bunlardan işimize yarayana kısa yoldan ulaşabiliriz. 

Yukarıdaki bilgiler hemen hemen her tarayıcıda, telefonda ve bilgisayarda geçerlidir. Bilgisayarın tek farkı geçmiş kısa yolu olarak CTRL + H kullanılarak ilgili bölüme ulaşılmasıdır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica