Telegram grup ve kanallar nasıl bulunur?

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram grup ve kanalları çok fonksiyonludur. Bunları takip etmek ilgi alanınıza göre iyi olabiliyor. Erişim ve kullanım kolaylığı ile ilgi alanınıza yönelik birçok konuda destek görebilirsiniz. Peki bu grup ve kanalları nasıl bulacaksınız, bunların listelendikleri bir yer mi var? Bazı siteler bu tür grupların linkini sitelerinde barındırıyorlar. Örneğin "Telegram müzik grupları" şeklinde bir Google araması yapıp bu tür grupların linklerini tek çatı altında bulmanız mümkündür. Bunun dışında yapabileceğiniz en iyi şey arama yani search bölümünü kullanmaktır. 

Arama bölümü PC'de şu şekilde görünebilir.



Mobil uygulamada ise şu şekilde görebilirsiniz Telegram arama bölümünü. 


Arama bölümünde yapacağınız şey ilgi alanınıza yönelik arama yapmaktır. Örneğin kripto para borsasıyla ilgilisiniz ve Shiba hakkında Türk grup ya da kanalı var mı diye merak ediyorsunuz. Ne yapabilirsiniz? Arama bölümüne "shibatr" "shibaturk" "shibaturkiye" "shibabsctr" gibi çeşitli sözcükler yazabilirsiniz. Ya da yeni bir token çıktı ve adı bilgiduragi, fakat ne kadar arasanız da çıkmıyor, böyle bir durumda bilgiduragibsc bilgiduragitoken gibi aramalar yapabilirsiniz.

Yukarıdaki arama biçimi genel grup ve kanallar içindir. Grup ve kanallar iki türlüdür; genel ve özel. Özel olanlar gizlidir ve davet bağlantıları bulunur. Eğer biri size özel grup ya da kanalın özel davet bağlantısını gönderirse bağlantıya tıklayarak grup/kanala üye olabilirsiniz. Gizli gruplar "arama" bölümünde görünmezler. 

Grup ve kanalları bulmanın bir diğer yolu ilgilendiğiniz kişi/kurum/kripto paranın Twitter gibi sosyal medya aracı ya da sitelerinde telegram bağlantısını bulmaktır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica