Twitter liste oluşturma ve listeler hakkında her şey

Sponsorlu Bağlantılar

Twitter'da özel ya da genel listeler oluşturabiliyorsunuz. Bu listelere belli başlı hesapları ekleyip o listede sadece o hesapların gönderilerini görüyorsunuz. Örneğin kripto adında bir liste oluşturup takip etmek istediğiniz kripto hesaplarını o listeye ekler ve neler olup bittiğini öğrenmek için o listeye bakarsınız. Sadece o listeye eklediklerinizin gönderilerini görürsünüz böylelikle. Bir sektörle ilgili bilgi mi toplamak istiyorsunuz? Bu sektöre ait hesapları bir liste altında toplayıp istediğiniz zaman o listeye bakabilirsiniz. Bu şekilde Twitter'daki gönderi karmaşasından kurtulur ve istediğiniz zaman istediğiniz sektöre/konuya ait hesapları tek bir listeden takip edebilirsiniz. Twitter'da hali hazırda listelere abone olabilir ya da kendi listenizi oluşturabilirsiniz. 

Twitter'da liste nasıl oluşturulur?

Öncelikle menü simgesine dokunun ve listeler'e gidin.




Aşağıda liste oluşturma simgesi göreceksiniz, dokunup ilerleyin. 


Eğer PC'den giriyorsanız liste oluşturma simgesini şu şekilde görebilirsiniz:


Liste oluşturma ekranı gelecek karşımıza. Ad bölümüne listemizin adını, açıklama bölümüne ise listemiz hakkında açıklama yazdıktan sonra istersek eğer kamera simgesine dokunup bir de liste profil resmi koyabiliriz. 



Twitter liste gizleme nasıl olur?

Bir üstteki görselde gördüğünüz gibi liste oluşturmadan önce özel seçeneği bulunmaktadır. Eğer özel derseniz bu listeyi sadece siz görebilirsiniz. Özel seçip listeye eklediğiniz hesaplara bildirim gitmez ama listeniz özel değilse bir hesabı listeye eklediğinizde "sizi listeye ekledi" şeklinde bildirim gider. 

Listenizi herkese açık ya da özel olarak seçtikten sonra oluştur diyerek ilerleyin.



Twitter bu aşamada tavsiye hesapları gösterir. Bunları isterseniz ekle diyerek listenize ekleyebilirsiniz. Listeye eklemenin diğer metotlarını konunun devamında anlatacağız. Dilerseniz bu ekranda "twitter'da ara" diyerek hesap bulup "ekle" diyebilirsiniz. İşlemi bitirirken "bitti" demeyi unutmayın. 

Kişileri listeye almak ya da listeden çıkarmanın birkaç yolu vardır. Örneğin bir hesabın sayfasındayken sağ üst köşede üç nokta simgesine tıklayıp "listelere ekle" ya da "listelerden kaldır" diyebiliyoruz. 


Bu sayede gördüğümüz bir kişiyi listemize ekleyebileceğimiz gibi, hali hazırda listemizde olan kişiyi bu şekilde listemizden kaldırabiliriz de. 

Listeler menüsüne girince "listelerin" şeklinde oluşturduğunuz listeleri görürsünüz, bunlardan birine dokunup listeyi düzenle dediğinizde listenizde değişiklikler yapabilirsiniz. 


Twitter liste nasıl silinir? 



Listeyi düzenle menüsüyle girdiğiniz bölümde en altta "listeyi sil" yazısı bulunur, buraya dokunarak oluşturduğunuz listeyi tamamen kaldırabilirsiniz. Bu bölümde ayrıca özel ya da genel ayarlamasını istediğiniz zaman değiştirebileceğiniz gibi; resim, ad, açıklama bilgilerini de değiştirebilirsiniz. 

Listeye daha fazla kişi eklemek ya da kaldırmak için ayrıca yine listeyi düzenle menüsünü kullanabilirsiniz. Burada "üyeleri düzenle" yazısına dokunup listeden kaldırmak istediğiniz kişilerin karşısında "kaldır" yazısına dokunmanız yeterlidir. 



Bu bölümdeyken yine önerilenler menüsüne girdiğinizde çıkan önerileri ekleyebilirsiniz ya da "twitter'da ara" kısmını kullanarak birilerini bulup "ekle" diyebilirsiniz. 



Twitter'da ekli olduğum listeleri nasıl görürüm? Listeden nasıl çıkılır?

Listeler menünüze girin ve sağ üst köşede üç nokta simgesine dokunup bulunduğun listeler yazısına dokunun. 

Eklendiğiniz tüm listeleri görebileceksiniz bu şekilde. Peki bu listelerden çıkmak için ne yapılabilir? Yaptığımız araştırmada listeden çıkma ya da eklenmeme ile ilgili bir ayar bulamadık. Biri beni başka bir listeye eklemesin şeklinde ayar güncellendiğinde sizlerle paylaşacağız. Bu listelerden çıkmanın şimdilik bulduğumuz yolu ise liste kurucusunu eklemek. Listeye girdiğinizde kurucunun adını da göreceksiniz, bu kişi engelleyerek ya da engelleyip sonrasında engelini kaldırarak listeden çıkabiliyorsunuz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica