Telegram'da nasıl mesaj atılır? Mesaj hakkında bilgiler

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da bir kişiye, bir gruba, kanala ya da botlara mesaj atabilirsiniz. Ayrıca kayıtlı mesajlar özelliğiyle kendinize de mesaj atabilirsiniz. Henüz hiç kimseye mesaj atmadıysanız Telegram'a girişte boş bir ekran görebilirsiniz. Öyleyse kişilerimizden başlayalım mesaj atmaya. 



Kişiler'e Telegram ana ekranındayken parmağınızla soldan sağa çekme hareketiyle de erişebilirsiniz. Kişiler dedikten sonra Telegram hesabınızda ekli kişileri son görülmelerine göre sıralı olarak görürsünüz. Dilerseniz üstte arama bölümüyle mesaj atacağınız kişiyi bulabilirsiniz. Arama bölümünün yanındaki simgeyle kişileri alfabetik sıraya göre de listeleyebilirsiniz. 



Herhangi bir kişiye dokunduğunuzda konuşma ekranı açılacaktır. Bu şekilde dm atabilirsiniz. 


Burada yazı, dosya, ses, gif gönderme gibi birçok seçenek mevcuttur. Herhangi bir kişiye tek bir şey yazsanız dahi o kişi artık Telegram ana sayfanızda sohbetler bölümünde görünecektir. Üye olduğunuz kanal ve gruplar da sohbetler bölümünde görünür. Çok sayıda grup ve sohbet arasında kaybolmamak için sohbet sabitleme seçeneğini de kullanabilirsiniz. 

Telegram grup, kanallarda gördüğünüz kişilere de mesaj atabilirsiniz. Grupların üye bölümünde üyelere tıklayarak ya da örneğin gruplarda yazan kişilerin profillerine tıklayarak özel mesaj gönderme simgesine dokunup mesaj atabilirsiniz. 



Şimdilik Telegram'da yabancı kişilere yazma konusunda bir engel yoktur. Başkaları da bir yerde sizi görüp mesaj atabilir. Fakat bu mesajlar rahatsız ediciyse şikâyet etmeniz durumunda o kişinin hesabı incelenir. Ayrıca rahatsız eden kişileri engelleme seçeneği de mevcuttur. 

Telegram'da mesaj atmak için kullanıcı da arayabilirsiniz. Telegram arama bölümünü kullanıp kendisine kullanıcı adı belirlemiş kişileri bulabilir ve profillerine dokunup özel mesaj atabilirsiniz. Arama bölümüyle grup ve kanallar da bulunabilir ve mesaj atılabilir. 

Telegramda gruplara nasıl mesaj atılır?

Bunun için gruplara üye olmalısınız. Yönetici mesaj göndermeyi herkese açmışsa ya da zaten yöneticiyseniz (veya yönetici size özel mesaj atma ayrıcalığı tanımışsa) gruplara girip normal şekilde mesaj atabilirsiniz. Bu grupta mesaj yazmaya izin verilmiyor şeklinde uyarı görürseniz eğer geçici ya da kalıcı olarak yönetici mesaj yazmayı kısıtlamıştır, yönetici ayarı açmadan mesaj yazamazsınız. Yine grubun özelliklerine göre gruba resim, gif vs. göndermek kısıtlanmış olabilir. 

Telegram toplu mesaj gönderme var mı?

Şimdilik Telegram'ın kendi içinde toplu mesaj atma özelliği yoktur. Fakat toplu mesaj gönderme için çeşitli botlar ve üçüncü parti yazılımları kullanılmaktadır. Bunların güvenilirliklerinden emin olmadığımız için şimdilik paylaşmıyoruz. 

Telegram mesajları ve sohbetleri nasıl silinir?

Telegram'da belirli mesajları ya da sohbeti tamamen silebilirsiniz. Bunun için Telegram mesaj silme konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica