Telegram'da sohbet geçmişi nasıl silinir? Karşı tarafın mesajlarını silme

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da sohbet geçmişini kendiniz için ve karşı taraf için silebilirsiniz. Hemen nasıl mesaj silindiğine bakalım ve sonra detayları konuşalım. Görüşme geçmişini silmek istediğiniz kişinin konuşma balonuna girin ve sağ üstte üç nokta simgesine tıklayın. "sohbeti sil" diyelim. "Sohbeti Sil" kutucuğu çıkacak ve bizi uyaracak: "x ile olan sohbeti silmek istediğinizden emin misiniz". Soruya evet anlamında "sohbeti sil" dediğimizde konuşma balonu ve yazışmalar silinecektir. Burada garip bir durum daha var. "x için de sil" seçeneğidir o da. Bu seçeneği işaretlediğinizde hem sizin hem karşı tarafın yolladığı mesajlar karşı taraftan da siliniyor. İsterse mesajı okumuş olsun yine de silebilirsiniz, hatta onun yazdıklarını bile silebilirsiniz! Telegram'ın ilginç bir özelliği bu. Görüşmelerinizin her an silinebileceğinin bilincinde olunuz. Yine üç nokta simgesine tıklandığında  "geçmişi temizle" seçeneğini görüyoruz. Sohbeti sil ile zaten geçmişi silmedik mi, temizle ne demek ki? Sohbeti sil komple sohbet baloncuğunu da ortadan kaldırırken, geçmişi temizle sohbet balonunu açık tutar ve belirlediğiniz yazışmaları dosyaları siler sadece.



Eğer sadece görüşmede belli başlı mesajları silecekseniz, bunun için ilgili mesaja basılı tutun ve sağ üst köşede çöp kutusu simgesine tıklayın (Ya da mesaja çift dokunup sil deyin). Yine aynı şekilde sadece sizin için ya da karşı taraf için de silme seçeneklerinden size uygun olanı işaretledikten sonra sil diyerek tek tek mesajları silebilirsiniz. Bu şekilde yanlışlıkla yolladığınız ya da pişman olduğunuz bir mesajı silebilirsiniz. Karşı taraf okumuş olsa bile silebiliyorsunuz bu mesajları. Fakat Telegram gruplarında paylaştığınız mesajlarda sadece kendinizin mesajlarını kaldırabilirsiniz.

Yukarıdaki anlatıma göre bir senaryo oluşturalım: Hatice hiç konuşmadığım biri, arkadaşıma yazacakken yanlışlıkla Hatice'ye yazdım. Hatice bu mesajları görmeden hemen silmek istiyorum! Eğer "geçmişi temizle" seçeneğiyle devam edersem, sohbet baloncuğunu görecek ama içerisinde yazı olmayacak, "acaba ne yazdı da sildi" diye düşünecek. Oysa Hatice henüz farkına varmamışken, "sohbeti sil" seçeneğiyle ilerlersem ve "Hatice için de sil" diyerek sohbeti silersem, bu durumda Hatice o esnada çevrimiçi değilse, sohbet balonunu da sizin yazdığınızı da hiç görmeyecek.

Başka bir senaryo daha oluşturalım: Ferhat ile hararetli bir tartışmaya girdim, bu olanların unutulmasını istiyorum, Ferhat ile tüm sohbet geçmişimizi ortadan kaldırmak istiyorum. Eğer Ferhat sohbetin yedeğini almadıysa "sohbeti sil" ya da "geçmişi temizle" seçeneklerinden ilerleyip "Ferhat için de sil, temizle" diyerek tüm konuşmaları, Ferhat'ın bana yazdıklarını da ortadan kaldırabilirim. Ferhat belki bu konuşmaları başkasına gösterecekti, ama ona bu fırsatı tanımadan komple sohbeti ikimiz için de sildim. Eğer sadece sil deseydim benim için silinecekti, ama yukarıdaki anlatıma uyarak karşı taraf için de sil dediğimde, onun yazdıklarını da silmiş olacağım. Ferhat eğer yedek almadıysa, sohbet geçmişinde kendi yazdıklarını dahi görememenin şaşkınlığını yaşayacak. Evet, Telegram bu yönüyle oldukça ilginç bir uygulama.

Yukarıda anlatılanlar Telegram'ın güncel versiyonu içindir. Yeni gelecek güncellemelerde bu durumlar değişebileceğinden güncellikleri takip ediniz.

Telegram grup ve kanallarda mesaj silme

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica