Telegram son görülme ve çevrimiçi kapatma ayarı

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram kurup giriş yaptığınızda, hiçbir ayar yapmazsanız eğer son görülme ve çevrimiçi ayarları aktif olacaktır. Son görülme ile en son Telegram kullandığınız zaman görüntülenir. Aynı zamanda Telegramında ekli olduğunuz kişiler çevrimiçi olduğunuzu görebileceklerdir. Sizler de aynı şekilde bir Telegram kullanıcısının en son ne zaman Telegrama giriş yaptığını ve çevrimiçi olup olmadığını görebilirsiniz, eğer o kişi de ayarları değiştirmediyse. Gelin birlikte bu ayarı değiştirelim ve neler olduğunu adım adım görelim. 

Her zaman olduğu gibi ayarlara ulaşmak için sol üst menü simgesine, yani üç çizgili menümüze tıklıyoruz.



Ardından Ayarlar'a tıklıyoruz.



Sonrasında Gizlilik ve Güvenlik'e tıklıyoruz.


Gizlilik bölümü açıldığında "engellenen kullanıcılar, telefon numarası, son görülme ve çevrimiçi..." şeklinde sıralı seçeneklerden "son görülme ve çevrimiçi" seçiyoruz. 



Burada "son görülme zamanınızı kimler görebilir?" sorusuna vereceğiniz cevap son görülme ve çevrimiçi tercihinizi belirleyecek. Eğer herkes derseniz, herkes, kişilerim derseniz de sadece listenizde ekli olan kişiler son görülmenizi ve çevrimiçi durumunuzu görebilecektir. Her zaman paylaş seçeneğiyle istediğiniz kişilere çevrimiçi ve son görülmenizi gösterebilir, asla paylaşma diyerek de seçeceğiniz kişilerin hiçbir zaman son görülme ve çevrimiçi durumunuzu görmemesini sağlayabilirsiniz. "Hiç Kimse" dediğinizde ise son görülme ve çevrimiçi ayarını kapatmış olursunuz. Şimdi bunun ne anlama geldiğini irdeleyelim.

Telegram'da son görülme ve çevrimiçi durumunuzu kapatırsanız ne olur?

Sizler de başkalarının son görülmesini ve çevrimiçi oluşunu göremezsiniz. Sadece birbirinizle yazıştığınız kişilerin çevrimiçi olduğunu görebilirsiniz karşılıklı. Bu ayarı yaptığınızda gün boyu Telegram'da takılsanız bile yazışmadığınız kişiler çevrimiçi olup olmadığınızı anlayamazlar. Bir nevi çevrimiçi olduğunuz hâlde çevrimdışı gibi olursunuz. Sadece "son görülme yakınlarda" şeklinde görürler. Bu da birkaç saniye ile 2-3 gün arası bir zaman dilimine denk geldiğinden, orada olup olmadığınızı anlayamazlar. Telegram son görülme tarihi yerine "yakınlarda, bir hafta içinde..." gibi bilgiler verir. 


Son görülme yakınlarda ne demek?

Siz ya da durumuna baktığınız telegram kullanıcısı son görülme ve çevrimiçi ayarını hiç kimse gibi bir seçeneğe uyarladıysa eğer, son görülme tarihi yerine son görülme yakınlarda şekilde görüntülenir. Bu şu anlama gelir: Karşıdaki insan belki 1 saniye önce onlineydı belki 2-3 gün önce. Gizlilik ayarı yapıldığı için Telegram bu bilgiyi bu şekilde verir. İşte yukarıda bahsettiğimiz son görülme ve çevrimiçi ayarını değiştirmenin sonuçları bu şekildedir. 

Bunlar dışında bir hafta içinde, bir ay içinde gibi seçenekler de göreceksiniz. Başkaları da sizi bu şekilde görecek. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere bir hafta içinde, bir ay içinde gibi anlamlara gelir bunlar. 

Eğer bu ayarı yapmaktan vazgeçtiniz ve son görülme açma işlemi yapacaksanız yine aynı ayarları yapacaksınız, son ekranda ise "herkes" ya da "kişilerim" seçeceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica