son görülme kapatma etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
son görülme kapatma etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Instagram çevrimiçi ve son görülme kapatma nasıl olur?

Sponsorlu Bağlantılar

Birçok uygulamada olduğu gibi Instagram'da da çevrimiçi ve son görülmeler bazı tartışmalara sebep olabiliyor. Bu yüzden kullanıcılar online olduğum görünmesin diyerekten uygulamanın izin verdiği ayarları yapmaktalar. Instagram'da da bunu değiştirmenin yolu çevrimiçi kapatma ve son görülme kapatma ayarından geçer. Hem çevrimiçi hem de son aktiflik durumunuzu saklamanıza yarayan bu ayara nasıl erişildiğine bakalım. Anlatıma önce uygulamadan başlayalım. Uygulamadan giriyorsanız sağ alt köşede profil simgesine dokunun. 


Ardından gizlilik deyin. 

Sonrasında hareket durumu menüsüne dokunun. 


Hareket durumunu göster karşısındaki işareti sola kaydırın, yani aktifliği iptal edin. 



Böylelikle Instagram'da dolaştığınızda çevrimiçi görünmezsiniz. Ayrıca son görülmeniz de kapanmış olur. Kullanıcılar online olduğunuzu görmezler ama gönderilere yorum yapar, kişi takip eder, beğenmeye devam ederseniz bu hareketlerinizi görebilirler. 

PC Instagram çevrimiçi ve son görülme kapatma nasıl olur?

Bilgisayarda tarayıcıdan instagram.com üzerinden giriş yapanlar online kapatmayı şöyle yapabilirler: Sağ üst köşede profil simgesine dokunup ayarlar deyin. 


Soldaki menülerden "gizlilik ve güvenlik" deyin. 




Hareket durumunu göster tikini kaldırın. Bu sayede bilgisayardan instagram çevrimiçi kapatma ve son görülme kapatma işlemi tamamlanmış olur. 

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp son görülme ve çevrimiçi ayarları

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp son görülme kapatma ya da açma

WhatsApp'ta herhangi bir ayar yapılmadığı sürece WhatsApp'a son girilen an tarih ve saat olarak görünür. Aynı şekilde sizler de bir başkalarının WhatsApp'a son giriş tarihini "son görülme" olarak görebilirsiniz. Bazı kullanıcılar bundan sıkılmakta ve son girişlerinin başkaları tarafından görünmesini istememektedirler. Bu ayar değiştirilebilir. Dilerseniz WhatsApp son görülmenizi kapatabilirsiniz ya da daha önce kapattıysanız şimdi hemen açabilirsiniz.

WhatsApp ayarlar'a girin. Sonrasında Hesap/Gizlilik sıralamasını takip edin. "Kişisel bilgilerini kimler görebilir?" başlığı altında "son görülme" mevcuttur. Son görülmeye dokunduğunuzda "hiç kimse" diyerek son görülmenizi kapatabilirsiniz. Ya da sadece WhatsApp'taki kişileriniz görsün isterseniz "kişilerim" seçebilirsiniz. Daha önce WhatsApp son görülme kapatma işlemi yapmış kullanıcılar "herkes" ya da "kişilerim" seçip son görülmeyi açabilirler. 

* Son görülmenizi kapattığınızda sizler de başkalarının son görülmesini göremezsiniz. Son görülmenizi geri açtığınızda ise "son görülmeyi kapatmamış" kullanıcıların son görülmelerini görebilirsiniz.

* Son görülme'yi kapatmanız çevrimiçi görünmenizi etkilemez. WhatsApp'a girdiğiniz sürece çevrimiçi görünmeye devam edersiniz, yukarıdaki ayar sadece "son görülme tarihini" kapatmaya yarar.

WhatsApp'ta çevrimiçi kapatma yok mu? Çevrimdışı yazılamaz mı?

WhatsApp'ın kendi içinde çevrimiçi kapatma ayarı yoktur. Yani WhatsApp'ta gezinirken, durumlara bakarken ya da biriyle yazışırken bir başkasının çevrimiçi olduğunuzu anlamamasını istiyorsanız WhatsApp'ın kendi içinde böyle bir ayarın olmadığını belirtmek gerekir. Fakat bunu ek uygulamalarla yapanlar mevcuttur. Bu uygulamalar WhatsApp'ın kendi uygulamaları değildir, ek uygulamalardır ve güvenlik riski daima vardır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram son görülme ve çevrimiçi kapatma ayarı

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram kurup giriş yaptığınızda, hiçbir ayar yapmazsanız eğer son görülme ve çevrimiçi ayarları aktif olacaktır. Son görülme ile en son Telegram kullandığınız zaman görüntülenir. Aynı zamanda Telegramında ekli olduğunuz kişiler çevrimiçi olduğunuzu görebileceklerdir. Sizler de aynı şekilde bir Telegram kullanıcısının en son ne zaman Telegrama giriş yaptığını ve çevrimiçi olup olmadığını görebilirsiniz, eğer o kişi de ayarları değiştirmediyse. Gelin birlikte bu ayarı değiştirelim ve neler olduğunu adım adım görelim. 

Her zaman olduğu gibi ayarlara ulaşmak için sol üst menü simgesine, yani üç çizgili menümüze tıklıyoruz.



Ardından Ayarlar'a tıklıyoruz.



Sonrasında Gizlilik ve Güvenlik'e tıklıyoruz.


Gizlilik bölümü açıldığında "engellenen kullanıcılar, telefon numarası, son görülme ve çevrimiçi..." şeklinde sıralı seçeneklerden "son görülme ve çevrimiçi" seçiyoruz. 



Burada "son görülme zamanınızı kimler görebilir?" sorusuna vereceğiniz cevap son görülme ve çevrimiçi tercihinizi belirleyecek. Eğer herkes derseniz, herkes, kişilerim derseniz de sadece listenizde ekli olan kişiler son görülmenizi ve çevrimiçi durumunuzu görebilecektir. Her zaman paylaş seçeneğiyle istediğiniz kişilere çevrimiçi ve son görülmenizi gösterebilir, asla paylaşma diyerek de seçeceğiniz kişilerin hiçbir zaman son görülme ve çevrimiçi durumunuzu görmemesini sağlayabilirsiniz. "Hiç Kimse" dediğinizde ise son görülme ve çevrimiçi ayarını kapatmış olursunuz. Şimdi bunun ne anlama geldiğini irdeleyelim.

Telegram'da son görülme ve çevrimiçi durumunuzu kapatırsanız ne olur?

Sizler de başkalarının son görülmesini ve çevrimiçi oluşunu göremezsiniz. Sadece birbirinizle yazıştığınız kişilerin çevrimiçi olduğunu görebilirsiniz karşılıklı. Bu ayarı yaptığınızda gün boyu Telegram'da takılsanız bile yazışmadığınız kişiler çevrimiçi olup olmadığınızı anlayamazlar. Bir nevi çevrimiçi olduğunuz hâlde çevrimdışı gibi olursunuz. Sadece "son görülme yakınlarda" şeklinde görürler. Bu da birkaç saniye ile 2-3 gün arası bir zaman dilimine denk geldiğinden, orada olup olmadığınızı anlayamazlar. Telegram son görülme tarihi yerine "yakınlarda, bir hafta içinde..." gibi bilgiler verir. 


Son görülme yakınlarda ne demek?

Siz ya da durumuna baktığınız telegram kullanıcısı son görülme ve çevrimiçi ayarını hiç kimse gibi bir seçeneğe uyarladıysa eğer, son görülme tarihi yerine son görülme yakınlarda şekilde görüntülenir. Bu şu anlama gelir: Karşıdaki insan belki 1 saniye önce onlineydı belki 2-3 gün önce. Gizlilik ayarı yapıldığı için Telegram bu bilgiyi bu şekilde verir. İşte yukarıda bahsettiğimiz son görülme ve çevrimiçi ayarını değiştirmenin sonuçları bu şekildedir. 

Bunlar dışında bir hafta içinde, bir ay içinde gibi seçenekler de göreceksiniz. Başkaları da sizi bu şekilde görecek. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere bir hafta içinde, bir ay içinde gibi anlamlara gelir bunlar. 

Eğer bu ayarı yapmaktan vazgeçtiniz ve son görülme açma işlemi yapacaksanız yine aynı ayarları yapacaksınız, son ekranda ise "herkes" ya da "kişilerim" seçeceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Yandex.Metrica