Telegram grup ve kanallarda mesaj silme

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da yöneticisi olduğunuz grup ve kanallardan mesaj silebilirsiniz. Yine aynı şekilde üyesi olduğunuz gruplardan kendi mesajlarınızı silebilirsiniz. Öncelikle yöneticiler nasıl mesaj silerler, bakalım.

Yönetici olunan grup ve kanallarda mesaj silme

Eğer yöneticiyseniz kendiniz dahil herkesin mesajını silebilirsiniz. Silmek istediğiniz mesaja dokunun ve üstte çöp kutusu aktif olunca çöp kutusuna tıklayın. Ya da silmek istediğiniz mesaja seri şekilde çift dokunun ve "sil" seçeneğine dokunun. Çöp kutusu ya da "çift dokunarak sil" seçeneğinde Telegram şunu sorar: "tüm üyelerden sil", bu seçeneği işaretleyip "sil" dediğinizde herhangi bir üyenin ya da sizin mesajınızı herkesten kaldırmış olursunuz. Yönetici olduğunuz bir kanalda paylaştıklarınızı yine bu şekilde silebilir ve silme işlemi esnasında abonelerden/üyelerden sil diyerek mesajın kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. 

Üye olunan bir grupta mesaj silme

Üyesi olduğunuz bir gruba attığınız mesajlardan pişman olursanız, bu mesajları geri çekebilirsiniz. Bunun için yukarıdaki işlemlerin aynısı uygulanır. Silinecek mesaja çift tıklanır ya da mesaja basılı tutup çöp kutusu simgesine dokunulur. Tüm üyelerden sil seçeneği işaretlenir ve sil tıklanır. Eğer grubun üyesiyseniz ve yönetici tarafından size herhangi bir yetki verilmediyse, sadece kendi mesajlarınızı silebilirsiniz ve herkesten sil dediğinizde yönetici ve üyeler mesajınızı göremezler. Fakat başkasının mesajlarını sadece sizden silebilirsiniz. Grup üyeleri için de silemezsiniz. 

Güncelleme: Telegram gruptaki tüm mesajları silme konusunda yeni bilgiler mevcuttur. Bu ayarı yaptığınızda tüm mesajları bot kullanmadan silmeniz mümkün. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica