Telegram'da grup mesajlarını silmenin pratik yolu

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da yöneticisi olduğunuz bir gruptaki mesajları robot kullanarak silebilirsiniz, fakat robotsuz da yapılabilmektedir bu işlem. Fakat şöyle bir durum var ki, herkese açık gruplarda geçmiş tüm mesajları silmeye çalıştığınızda "herkese açık gruplarda mesajları otomatik silmeyi etkinleştirebilirsiniz" şeklinde bir uyarı çıkmakta ve mesajlar manuel olarak silinememektedir. Bunu çözmenin pratik bir yolu olsa da, bu işlem yapıldığında birinin "grup kullanıcı adınızı" kullanma riskini olduğunu hatırlatırız. 


Herkese açık gruplarda mesaj silmeye çalıştığınızda aldığınız uyarı budur fakat grubu gizli yaptığınızda bu uyarıyı almıyorsunuz ve mesajların hepsini silebiliyorsunuz. Öyleyse grubu yönet diyoruz. 

Grup türü genel yazacaktır, genel'in üzerine tıkladığımızda "gizli" grup seçeneğini aktif ediyoruz. 



Grubu gizledikten sonra "geçmişi temizle" diyoruz.


Ve işlem bu kadar basit. Şimdi grubu yeniden "genel" yapabiliriz. Grubu genel yaparken sizden grup için bağlantı adresi (grubun kullanıcı adı bir nevi) girmeniz istenecektir. 




İşte yapacağınız işlemin riski budur. Hızlıca gizli grup yaptıktan sonra hemen geçmiş mesajları silmek ve yeniden genel gruba çevirip daha önce alınmış olan bağlantı adresi kullanılmalıdır. Bu kısa zaman diliminde başkasının o kullanıcı adını alma riski çok düşük de olsa vardır. Az da olsa bu riski yeniden hatırlatmak isteriz. 

Güncelleme: Son yaptığımız testlerde yukarıdaki yöntemle PC Telegram'da tüm mesajlar silinmiş görünürken, telefondan girdiğimizde mesajların yerinde olduğunu gördük. Bu sebepten bu işlemi hem PC'den hem telefondan yapmak gerekebilir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica