Sayfalar

WhatsApp grup üye ve yönetici yetkilerini düzenleme

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp grubu kurdunuz ve kişileri eklediniz. Bir baktınız ki üyelerden biri grubun adını, simgesini vs değiştirmiş. Hiçbir ayar yapmadığınız sürece üyeler bunları yapmaya yetkilidir. Gerek üyeler gerekse yöneticiler için ne tür ayarlamalar yapabildiğimize bakalım.

Öncelikle gruba giriyoruz. Grubun adının yazılı olduğu üst bölüme dokunuyoruz. Biraz aşağı inip "grup ayarları" diyoruz.




Grup ayarları açılacaktır. Grup bilgisini düzenle'ye dokunuyoruz. 



Görüldüğü üzere tüm üyeler grubun simgesini, açıklamasını vs. değiştirmeye yetkiliymiş. Hiçbir ayar yapmadığınız sürece bu böyledir. 



Bunu dilerseniz sadece yöneticiler olarak ayarlayabilirsiniz. Sadece yöneticiler seçeneğini işaretleyip tamam dedikten sonra grubun yöneticiler dışında kalan diğer üyeleri grubun herhangi bir bilgisini değiştiremezler. 

Tekrar grup ayarlarına dönüp "mesaj gönderebilir" kısmına dokunuyoruz. 





Görüldüğü üzere grubun tüm üyeleri mesaj göndermeye yetkili. Eğer bu bir duyuru grubu olacaksa ve üyelerin yazması istenmiyorsa "sadece yöneticiler" seçeneği işaretlenmelidir. Sadece yöneticiler seçip tamam dediğinizde bundan böyle grupta sadece yönetici(ler) yazabilir diğer üyeler okuyabilir. 


Gruba sadece yöneticiler yazdığında diğer üyeler yazılan her şeyi görür ama gruba yazamazlar. Bu durumda "sadece yöneticiler mesaj gönderebilir" şeklinde uyarı görürler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica