WhatsApp grup yöneticisi (kurucu) gruptan ayrılırsa ne olur?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp yöneticisi gruptan çıkarsa ne olur? Grup kurucusu gruptan çıktığında eğer herhangi birini yönetici olarak seçmemişse bu durumda otomatik olarak rastgele biri yönetici olur. Grup varlığını sürdürür ve silinmez. Grubun yeni yöneticisi dilerse herkesi çıkarır ve sonra grubu siler. WhatsApp'ın rastgele seçtiği yöneticisi karışmadığı sürece grup kalmaya devam eder. 

Dolayısıyla kurucusu olunan gruptan çıkınca grubun silineceğini sanmak yanılmaktır. Sizin yöneticisi olduğunuz gruptan ayrılıp "grubu" sil demeniz sizdeki sohbeti siler sadece grubu değil. Bu sebepten yöneticisi olduğunu bir grubu silmeye karar verirseniz "gruptan ayrıl" doğru seçenek değildir. Daha detaylı bilgi için Whatsapp Grubu kalıcı silme konusuna göz atabilirsiniz. 

Bir grup yöneticisi gruptan ayrılıp tekrar gruba girebilir mi peki? Grubun davet bağlantısını notlarına eklemişse whatsapp grup linki ile yeniden gruba girebilir. Ya da gruptaki birilerine mesaj atıp yöneticinin kendisini eklemesini talep edebilir. Şunu bilmek gerekir ki grup yöneticisi ayrıldığı gruba bir şekilde tekrar girerse "yönetici" değildir artık. Yeni yönetici isterse o kişiye yöneticilik verebilir fakat bunu yapmadığı sürece o kişi normal üye olarak kalır.

Grup yöneticisinin gruptan ayrılmasının diğer sakıncaları nelerdir?

Haberiniz olmadan bir WhatsApp grubuna yönetici olarak atanabilirsiniz. Eğer suç teşkil edecek bir grupsa ve yönetici gruptan ayrılırsa otomatik olarak birisi yönetici olur. Şansınıza bu kişi siz de olabilirsiniz. Gruptakiler grubu yasal mercilere şikâyet ettiklerinde "yönetici" olarak sizi gördükleri için bu bir sorun olabilir. Dolayısıyla üyesi olduğunuz grupların suç teşkil etmemesine dikkat etmeli, zaman zaman kontrol etmelisiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica