Whatsapp mesajı karşı taraftan ve gruptan nasıl silinir? Herkesten silme

Sponsorlu Bağlantılar

Whatsapp'ta göndermiş olduğunuz mesajları karşı taraf okusa da okumasa da 1 saat içinde silebilirsiniz. Bu işleyiş gruplar için de geçerlidir. Gruplara attığınız mesajları, fotoğraf ve videoları birileri görse de görmese de belirli sürenin sonunda (güncel ayarlara göre ortalama 1 saat) silebilirsiniz. Gönderdiğiniz ama sonrasında pişman olduğunuz ya da hatalı olduğunu düşündüğünüz bir mesajın üzerine basılı tutun. Bu mesaj fotoğraf ya da video da olabilir. 




Silmek istediğiniz mesaja basılı tuttuğunuzda yukarıda seçenekler belirecektir. Bu seçeneklerden çöp kutusu simgesine dokunun. 



Çöp kutusu simgesi mesaj silmeye yarar. Dolayısıyla "mesajı sil?" şeklinde bir seçenek çıkar. Burada "herkesten sil" diyerek gerek özel konuşmalardaki mesajları gerekse grup yazışmalarında "sizin mesajınızı" silebilirsiniz. 





Bir mesajı sildiğinizde "bu mesajı sildiniz" şeklinde görünecektir sizde. Karşı taraf ya da gruptakiler bu mesaj silindi şeklinde göreceklerdir. 
Tam bu noktada merak edilen bir soruyu cevaplayalım. Whatsapp bu mesajı sildiniz yazısını silme şeklinde bir ayar yoktur. Yani herkesten mesaj sildiniz ve bunun da bilinmesini istemiyorsanız ne yazık ki 2021 yılı itibarıyla bu şekilde bir ayar yoktur. Mesajı herkesten sildiğinizde "bu mesajı sildiniz" yazısı orada kalır. 

Karşı taraftan mesaj silme ile ilgili bazı önemli değerlendirmeler yapalım. Öncelikle bilelim ki internette birçok şey mümkün. WhatsApp'ta karşı taraftan mesaj silme özelliği olması bu durumu tamamen güvenli kılmıyor. Çünkü karşı taraf kuracağı ek uygulama ile bu mesajları görebilmektedir. Yine çeşitli ayarlamalarla silinen mesajları geri getirmenin mümkün olduğu konuşulmaktadır. Ayarın işlemesi için karşı tarafın WhatsApp'ının güncel olması da gerekir. 

Ayrıca belirtmek gerekir ki bir fotoğraf gönderip pişman olup hemen sildiniz diyelim, normalde karşı telefonun klasörlerinden de silinmesi gerekir. Fakat karşı tarafın telefonundaki bazı ayarlardan ya da programlardan dolayı o fotoğraf ya da video silinmeyebilir. WhatsApp konuşmaları bölümünde o mesaj görünmez ama kişinin telefon deposunda mevcut olabilir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica