Whatsapp özel ve grup konuşmasında numara gizleme var mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Bu konu oldukça kısa ve bilgilendirme mahiyetinde olacaktır. Bilindiği üzere WhatsApp'ta biriyle konuşurken olsun gruplarda olsun numaramız görünmektedir. Numarayı ayarlardan gizleme seçeneği 2021 yılı itibarıyla yoktur. Belki ilerleyen zamanlarda WhatsApp gruplarda numara gizleme ayarı gelecektir, fakat şimdilik olmadığını belirtelim. 

Bunu farklı yollarla mesela fake numara alarak çözenler vardır. Eğer böyle bir alternatife başvuracaksanız WhatsApp orijinal numaranızı değiştirmek zorunda kalırsınız. Ayrıca fake numara hizmetlerinin garantisi olmadığından WhatsApp'ın doğrulama istemesi durumunda tüm sohbetlerinizi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu konuyu detaylı bir şekilde öğrenmeden uygulamanızı tavsiye etmiyoruz. 

Konunun başına tekrar dönecek olursak WhatsApp gruplarında tanımadığımız insanların numaramızı görmesi rahatsız edici bir durumdur. Ayrıca birilerine mesaj atmak durumunda kaldığımızda numaramızın görünmemesini istemek en doğal haktır. Bu yönüyle düşünüldüğünde Telegram bir adım öne geçmektedir. Çünkü Telegram'da numaranızı istediğiniz gibi saklayabiliyorsunuz. Kalabalık gruplara yazabiliyor ve gizliliğinizi koruyabiliyorsunuz. İstemediğiniz sürece kimse numaranızı göremiyor. Bu özelliğin eninde sonunda WhatsApp'a da geleceğini düşünüyoruz. Fakat şimdilik ayarlarda böyle bir gizleme mevcut değildir. Fake numaralar ilginizi çekerse de konuyu iyice araştırıp riskinize göre davranın. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica