Telegram'da telefon numarasını başkalarından gizleme

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'ı whatsapp'tan ayıran birçok özellik bulunmaktadır. Bunlardan biri kişiyi rehberine eklemeden telegramda ekleyip silme seçenekleridir. Bir kişiyi gruptayken görüntüleyebilir, mesaj atabilir ve ekleyebilirsiniz. Hatta kişi numarasını herkese açık yapmışsa numarasını dahi görüntüleyebilirsiniz. Eğer sizin de numaranız başkalarına açıksa bu ayarı kontrol edip düzenleyebilir ve diğerlerine gizleyebilirsiniz. Bunun nereden yapıldığına hemen bakalım.

Telegram numara nasıl gizlenir?

Öncelikle Telegram'dayken en üst solda bulunan üç noktalı simgeye tıklayın ve "ayarlar" deyin. Ardından "Gizlilik ve Güvenlik"e dokunun.




Gizlilik başlığı altında "Telefon Numarası"na dokunun.







Burada numaranızı kimlerin görüntüleyebileceğine karar verebilirsiniz. Genellikle bu ayar "kişilerim" şeklindedir. Ama ayar değişmiş olabilir ve herkes şeklinde görünebilir. Bu durumda sizi gruplarda görenler numaranızı da görebilirler. Bu durumun önüne geçmek için "kişilerim" seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Eğer kişilerim de numaramı görmesin, hiç kimsenin numaramı görmesini istemiyorum diyorsanız "hiç kimse" seçeneğini işaretleyip telegram numara gizleme seçeneğini aktif edebilirsiniz.

Telegram ile ilgili diğer konuları telegram etiketine tıklayarak bulabilir veya yorum bölümünden soru sorabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica