Telegram'da numarasız ya da numaralı kişi ekleme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram normal şartlar altında güncel rehberimiz ve hatta geçmişte ekleyip sildiğimiz kişileri otomatik olarak eşitler ve kişiler listesinde görünmelerini sağlar. Fakat bazen sildiğimiz birini yeniden ekleme ihtiyacı duyabiliriz ya da gruplarda gördüğümüz kişileri eklemek isteyebiliriz. İkisinin yöntemi hemen hemen aynı olmakla birlikte aşağıda detaylıca anlatılacaktır. Öncelikle merak konusu olduğu için

Telegram'da numarasız kişi ekleme konusunu anlatalım:

Bunun için kullanıcıyı herhangi bir grupta vs. görmeniz gerekir. Grupta aktif yazmıyorsa grubun üyeleri kısmında da görünebilir. Kişinin profiline tıklayıp sağ üst köşedeki üç nokta simgesine tıklayın.

                                                           


Çıkan seçeneklerde "kişilere ekle"ye tıklayın. 



Son ekranda kişiye istediğiniz ismi verebileceğiniz bölüm çıkacak, isim verdikten sonra bitti diyerek kişiyi eklemiş olursunuz. "Numara gizli" yazıyorsa eğer yapabileceğiniz bir şey yoktur. Karşı taraf herkesin telefon numarasını görmesine izin vermiyor demektir. Fakat kişiyi Telegram listenize ekleyebilirsiniz. Telegram her ne kadar rehberdeki kişilerle ilişkili olsa da, oradan tamamen bağımsız da çalışabilmektedir. Eğer siz de birileri tarafından bu şekilde eklendiğinizde numaranız gizli kalsın istiyorsanız, telegram numara gizleme konusunu ziyaret edebilirsiniz.

Numarasız eklemenin diğer yöntemi arama bölümünde kullanıcı aramaktır. Eğer bulmak istediğiniz kişi telegram kullanıcı adı belirlemişse ve siz de onun kullanıcı adını tahmin ediyorsanız, arayarak bulma ihtimaliniz mevcut.


Numarasını bildiğimiz birini Telegram'a ekleme:

Eğer bir kişiyi telegramdan sildiysek ve eklemek istiyorsak ya da rehberimize eklemeden sadece telegrama eklemek istiyorsak işlem gayet basit. Kişinin numarasını kopyalayın öncelikle. Sonrasında Telegram'a girin ve sol üst köşedeki üç çizgili simgeye tıklayın ve "Kişiler" deyin.


 Kişi listenizi görüntüleyeceksiniz. Sağ alt kısımda ise ekleme simgesi göreceksiniz. Ekleme simgesine tıkladığınızda ekleyeceğiniz kişiyi bir isim verin ve numara bölümüne numarasını girip sağ üst köşede onay simgesine tıklayın. Bu şekilde istediğiniz kişileri Telegram'a ekleyebilirsiniz.


Telegram'da birini ekleyince bildirim gider mi?

Hayır. Şimdilik, Telegram'da birini kaydedince o kişiye "eklediğinize dair" bir bildirim gitmemektedir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica