WhatsApp sesli mesaj nasıl gönderilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Whatsapp'ta özel konuşmalarda ya da gruplarda sesli mesaj atabilirsiniz ve sesli mesaj atanları dinleyebilirsiniz. Bunu yapmak için yazı yazılan alanın yanında yer alan mikrofon simgesine basılı tutmanız gerekir. Mikrofona basılı tuttuğunuzda kilit simgesi çıkar ve solda tarafta kaydın başladığına dair saniyeler ilerler. 



Bunu gördüğünüzde konuşmaya başlayabilirsiniz. Konuşmanız bittiğinde basılı tuttuğunuz mikrofon simgesini bıraktığınız anda ses kaydınız gönderilir. Bu ses göndermenin bir yoludur. Unutmayın ki bu şekilde ses kaydı yolladığınızda parmağınızı kaldırdığınız gibi anında sesli mesajınız gönderilir. Bu yüzden ses kaydını iptal etmek istiyorsanız parmağınız mikrofonda basılıyken "iptal etmek için kaydırın" yazan bölüme doğru yani sola doğru kaydırın. Solda mikrofon simgesi havalanıp çöp kutusuna düşecek ve bu kaydın iptal edildiği anlamına gelecektir. 


Sesli mesaj göndermenin bir yolu daha var. Diyelim ki bir enstrüman çalıp kaydını göndereceksiniz. Enstrüman çalıp mikrofon simgesine dokunmanız pek mümkün olmayacağından, mikrofon simgesine basılı tutup yukarıda beliren kilit simgesine doğru kaydırın. 

Kilit kapanınca kayıt başlayacaktır. Kayıt tamamlanınca gönder simgesine dokunup kaydın gönderilmesini sağlayabilirsiniz. 



Kayıttan vazgeçmek istiyorsanız eğer görselde de gördüğünüz gibi "iptal" yazısına dokunup sesli mesaj iptali sağlayabilirsiniz.

Görüldüğü üzere sesli mesaj göndermenin iki çeşidi var. Birinde parmak mikrofon simgesinde basılı tutulur, diğerinde ise mikron simgesine basılı tutup kilit simgesine götürülür. Her iki yöntemle de ses kaydı gönderilir fakat teknik olarak küçük farklılıklar bulunmaktadır. 

Yanlışlıkla gönderilen sesli mesaj nasıl iptal edilir?

Eğer bir şekilde sesli mesaj gönderdiniz ve bunu geri almak istiyorsanız WhatsApp'ın "herkesten sil" özelliğini kullanabilirsiniz. Gönderdiğiniz sesli mesaj konuşma penceresinde mesaj olarak görünür. Bu mesaja dokunduğunuzda çöp kutusu simgesi belirir ve çöp kutusu simgesinde dokunduğunuzda "herkesten sil" seçeneği çıkar. Gönderdiğiniz mesajın üzerinden henüz 1 saat geçmediyse bu şekilde "herkesten sil" diyebilirsiniz. Tabii silmiş olsanız bile karşı taraf bir şekilde mesajınızı dinlemiş olabilir. Bu yüzden bu tür durumlarda acele davranmak iyi olacaktır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica