Whatsapp ve Telegram'da mesaj kopyalama yapıştırma nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Gerek WhatsApp gerekse Telegram'da nasıl mesaj kopyalanır, nasıl yapıştırılır adım adım anlatacağız. Kopyalama simgesi birçok uygulamada aynıdır. Whatsapp'ta mesaj nasıl kopyalanır ve yapıştırılır kısaca anlatıp sonra Telegram için aynı işlemi anlatacağız.

WhatApp mesaj kopyalama ve yapıştırma

WhatSapp'ta sizin attığınız ya da size atılan bir mesajın üzerine basılı tuttuğunuzda yukarıda bazı seçenekler belirir. Aşağıdaki görselde işaretlediğimiz simge kopyalamaya yarar. 


Kopyalamak istediğiniz mesaja basılı tutun ve yukarıdaki kopyalama simgesine dokunun. Böylelikle kopyalama işlemi cihazın hafızasına kaydedilmiş olacak. Şimdi kopyalanan mesajı istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. Örneğin yabancı biriyle konuşuyorsanız yazdıklarını kopyalayıp Google Translate gibi bir çeviri uygulamasına yapıştırabilirsiniz. Ya da buradan kopyaladığınız yazıyı başka birine olduğu gibi atabilirsiniz. Kopyaladığımız mesajın cihaz hafızasına kaydedildiğini yazmıştık. 


Şimdi başka bir WhatsApp yazışmasına giriyoruz ve mesaj yazılı bölüme parmağımızı basılı tutuyoruz. Yapıştır seçeneği çıkacak. Yapıştır dediğimizde kopyaladığımız mesaj olduğu gibi buraya yapışmış olacak. Yapıştırma işlemini yazı yazılan herhangi bir bölüme uygulayabilirsiniz. 

Telegram mesaj kopyalama ve yapıştırma

Telegram'da sizin ya da başkasının mesajlarını kopyalayabilirsiniz. Bunun için kopyalamak istediğiniz mesaja basılı tutun ve yukarıda çıkan seçeneklerden kopyalama simgesine dokunun. Aşağıdaki görselde kopyalama simgesi gösterilmiştir. 


Böylelikle kopyalanacak yazıyı cihazınızın hafızasına kaydettiniz. Şimdi bu yazıyı yazı yazılan herhangi bir yere yapıştırabilirsiniz. Bu Google Translate de olabilir sosyal medya da olabilir, neresi olduğu hiç önemli değil. Biz örneğimizi yine Telegram üzerinden gösterelim. Başka bir Telegram konuşma balonu açıyoruz ve mesaj yazın bölümüne basılı tutuyoruz. Basılı tuttuktan sonra "yapıştır" seçeneği çıkmaktadır. Yapıştır dediğimizde kopyalanan ifade yapıştırılmış olacaktır. Telegram'da mesaj kopyalama ve yapıştırma bu kadar kolaydır. 



Web Whatsapp ya da PC telegram kullananlar kopyalama işlemlerini standart olarak yapacaklardır. Yani bilgisayarda herhangi bir yazı nasıl kopyalanıyorsa aynı o şekilde yapılmaktadır bu işlem. Bilgisayarda kopyalama yapıştırma konusunda bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica