Bilgisayar, telefon ve tablette yazı nasıl kopyalanır ve yapıştırılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Bilgisayarda kopyalama ve yapıştırma nasıl yapılır?

Bilgisayarda kopyalama işlemleri için standart pc mouse ya da laptop mouse'u olarak bilinen touchpad kullanırız. Kopyalama ve yapıştırma için mouse sol ve sağını kullanırız. Aşağıdaki görselleri inceleyin. Konuda geçecek sağ sol ifadeleriyle anlatılmak istenen görseldeki gibidir. 


Hemen bir sayfaya girelim ve kopyalama işlemlerimizi yapalım. 



Yukarıdaki örneğe bakalım. Örneğin "Google Authenticator kullanıldığı" ifadesini seçip kopyalamak istiyoruz. Bunun için seçeceğimiz ifadenin başına yani G harfine geliriz ve mouse'un sol tuşuna basıp parmağımızı kaldırmadan kopyalanacak ifadenin sonuna (ı) kadar götürür ve sonunda parmağımızı mouse'un solundan çekeriz. Ya da kopyalayacağımız ifadenin sonundan yani ı harfinden mouse'un sol tuşuna basıp bırakmadan başa yani G harfine kadar gelir ve mouse'un solundan parmağımızı çekeriz. Parmağımızı çektikten sonra mouse'un herhangi bir tuşuna basmadan kopyalanacak alanın üzerine gelip bu sefer mouse'un sağ tuşuna tıklıyoruz ve çıkacak seçeneklerden kopyala diyoruz. Tam bu noktada dilerseniz mouse'un sağ tuşunu kullanmak yerine klavyede CTRL + C tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz. İfade seçildikten sonra CTRL ile birlikte C tuşuna bastığınızda kopyalama işlemi gerçekleşir. Mouse ile de klavye ile de yapabilirsiniz bu işlemi. Bu kopyalama işleminden sonra bilgisayar bunu hafızasına alacaktır ve bunu alıp "yazı yazılabilen" herhangi bir yere yapıştırabileceksiniz.

Kopyaladığınız ifadeyi nereye yapıştırmak istiyorsanız o alana gidin ve mouse'un sağına tıklayıp çıkan seçeneklerden yapıştır deyin. Kopyalanan yazı yapıştırılmış olacak. Yine bu noktada belirtmek gerekir ki yapıştırmanın da klavye kısayolu vardır. İfadenizi kopyaladıktan sonra nereye yapıştırmak istiyorsanız o alanda CTRL ile birlikte V'ye  ( CTRL + V) tıkladığınızda yapıştırma işlemi gerçekleşir. Unutmamak gerekir ki bazı sitelerde kopyalama işlemini engelleyen komutlar bulunabilir. Böyle bir durumda o sitedeki yazıyı kopyalayamazsınız ya da kopyalamanıza imkân tanıyan araçlardan faydalanabilirsiniz. 

Telefon ve tablette kopyalama ve yapıştırma nasıl yapılır?

Her telefonun, tabletin özelliği farklıdır, fakat kopyalama yapıştırma işlemleri genellikle birbirine benzer. Bu yüzden anlatımımız birçok telefon ve tablet için geçerli olacaktır. 



Kopyalama için kopyalanacak yeri açarız öncelikle. Örneğin yukarıda "Burada" sözcüğüne basılı tutarız. Basılı tuttuğumuzda görselde gösterilen mavi işaretler gibi alıntılama simgeleri çıkar. Bunları istediğiniz yere kadar çekebilirsiniz. Burada sözcüğüne dokunup beklediğimizde çıkan işareti "kodudur." ifadesine kadar kaydırdık. Bu bizim kopyalamak istediğimiz ifade. Kaydırma işleminden sonra kopyala, paylaş gibi seçenekler çıkmaktadır. Eğer sayfası komple almak istiyorsanız hepsini seç deyip sonra kopyala diyebilirsiniz. Biz sadece küçük bir yeri istediğimiz için kopyala diyoruz. 


Ardından kopyaladığımız yazıyı nereye yapıştırmak istiyorsak oraya gidiyoruz. Örneğin WhatsApp'tan birine yollayacağız. Mesaj yazılan bölüme basılı tutarız. Basılı tutunca yapıştır seçeneği aktif olur. Yapıştır dediğimizde cihaz hafızasına aldığı kopyayı yapıştırır. Bu şekilde telefon ve tabletlerinizde yazıları kopyalayabilir ve yapıştırabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica