WhatsApp Web'de ekran görüntüsü nasıl alınır? SS alma

Sponsorlu Bağlantılar

Ekran görüntüsü alma, bilgisayarlarda ve telefonlarda mevcut olan bir özelliktir. O an ekranda görünen her şeyi bir resim dosyası olarak kaydetmeye yarar. Screenshot sözcüğünden gelmektedir ve Screenshot'ın kısaltması SS olarak geçer. SS alma denilen şey de ekran görüntüsü alma anlamına gelmektedir. 

https://web.whatsapp.com/ ya da pc whatsapp kullanıcıları ekran görüntüsü alma konusunda sıkıntı yaşayabilmektedirler. Şunu belirmemiz gerekir ki bilgisayar kullanıyorsanız burada WhatsApp'a özel bir ekran görüntüsü alma yoktur. Yapacağınız işlem "bilgisayarda ekran görüntüsü alma" işlemidir. Bu da dolayısıyla o an konuştuğunuz Web WhatsApp ekranını kaydeder. Yani bu işlemi yaparak ister bir Web WhatsApp görüntüsünü isterseniz bir sitenin görüntüsünü kaydedersiniz. Nasıl yapıldığına birlikte bakalım.

Windows 10 ve benzeri sürümlerde ekran alıntısı alma özelliği var ve oldukça kullanışlıdır. Eğer bilgisayarınızda bu özellik varsa aşağıda işaretlemiş olduğumuz tuşlara aynı anda basın. Ekran alıntısı için bir seçenek çıkacak. Ekran görüntüsünün sizi ilgilendiren kısmını kestiğinizde otomatik olarak "kopyalama" işlemi gerçekleşmiş olur. 



Bunu kısa yolla değil de menülerden yapmak isterseniz eğer ekranın sağ alt kısmında yer alan bildirim simgesine dokunup "ekran alıntısı"na tıklayıp o anın ekran alıntısını alabilirsiniz. 




Ekran alıntısını alıp ilgili yeri kestiğinizde otomatik kopyalanır ve bunu CTRL + V ile direkt WhatsApp'tan birine yollayabilir ya da bilgisayarınızda bulunan paint benzeri uygulamalara CTRL + V ile yapıştırabilirsiniz.

Yukarıdaki gibi ekran alıntısı özelliği olmayan bilgisayarlarda Print Screen tuşu kullanılabilir.



Bu tuş genellikle Delete tuşuna yakın olur ve Print Screen yazabileceği gibi PrtSc de yazabilir. Herhangi bir ekrandayken PrtSc tuşuna bastığınızda direkt ekran görüntüsü alınır. Eğer bir WhatApp Web ekranındaysanız konuşma balonunuz dahil soldaki son konuşmalar da ekran görüntüsüne dahil olacaktır. Bu yüzden makaslama işlemi yapmanız doğru olacaktır. Ekran görüntüsünün alınıp alınmadığını kontrol etmek için paint ya da benzeri bir program açın ve CTRL + V yapıp yapıştırılmasını sağlayın. Eğer yapışma işlemi gerçekleşmediyse Print Screen tuşuna tek başına basmak yeterli gelmemiş olabilir. Her bilgisayarda bu özellikler farklıdır. Yine aynı ekrana gidin ve bu sefer ALT ile birlikte Print Screen tuşuna basın. Tekrar paint ekranına gelip CTRL + V yapıp yapıştırın. Gerek print screen tuşu gerekse ekran alıntısı özelliği "ekranın görüntüsünü" hafızaya kaydeder ve görsel kabul eden programlara (Telegram, Whatsapp, ofis uygulamaları, paint gibi)  CTRL + V ile yapıştırılır.

Yukarıda yazılanlar işinize yaramadıysa eğer klavyede, cihazınızda sorun ya da farklılıklar olabilir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica