Covid 19 aşı kartı nasıl alınır? HES uygulaması ve E-Nabız aşı sertifikası oluşturma ve indirme

Sponsorlu Bağlantılar

Hes kodu hayatımızın her alanında yer aldı. Bununla birlikte artık aşı sorgulamanın da hayatımızda epey yer alacağı söyleniyor. Yolculuklarda covid 19 aşısı olmayanlardan pcr testi istenmekte, birçok iş yeri aşısız kişileri işe kabul etmemekte ve aşı olmayanların birçok kurum ve kuruluşa alınıp alınmayacağı tartışılmaktadır. Bunlar olup biterken resmi belge niteliğinde aşı sertifikaları sisteme çoktan yüklendi bile. Covid 19 aşısı olan herkes aşı kartı oluşturabilir ve sistemden indirebilir. Bu belgelerin birçok yerde geçmesi beklenmektedir. 

Covid 19 Aşı kartı/sertifikası nereden alınıyor?

Biz bu sertifikayı Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması ve E-nabız'dan indirebiliyoruz. E-devlet aşı kartı oluşturma sayfası da direkt e-nabız'a yönlendirmektedir. Bu sebepten e-Nabız'da yapacağımız işlemin de "e-devlet aşı sertifikası oluşturma" konusuyla aynı olduğunu belirtmek gerekir. Öncelikle E-nabız'dan nasıl aşı kartı oluşturulur bakalım.

E-nabız aşı sertifikası nasıl oluşturulur ve indirilir?

İster E-nabız şifresi ister E-devlet şifresiyle E-nabız'a siteden ya da uygulamadan giriş yapın: https://enabiz.gov.tr

Ana sayfadayken covid-19 ile ilgili bilgilerinize ulaşmak için tıklayın bölümüne girin. 



Link değişmediği sürece bu bölüme https://enabiz.gov.tr/CovidAsi linkinden direkt ulaşılabilecektir.  

Covid 19 aşı bölümü açıldığında Aşı kartı altında "kart oluştur" bölümüne dokunun ve oluşturma işlemini tamamlayın. Tamamlandıktan sonra covid 19 aşı kartı menüsünde aşı sertifikanız olacak ve görüntüleyebilecek ya da pdf olarak indirebileceksiniz. 



Hayat Evet Sığar uygulamasında aşı kartı nereden nasıl oluşturulur?

Hes uygulamasına giriş yapıp covid 19 aşı bilgilerim menüsüne dokunuyoruz. 


Covid-19 aşı bilgilerim bölümünde tüm dozlarımız yazacaktır. Aşı kartı oluşturmak için tüm dozların tamamlanmış olması gerekir. Bunlar tamamsa eğer "aşı kartlarım" yazan yere dokunuyoruz. 



İlk defa aşı kartı çıkarıldığında "henüz aşı kartınız bulunmamaktadır" uyarısı çıkacaktır karşımıza. Aşı kartı oluştur diyerek devam ediyoruz. 



Pasaportunuz var ve bu bilgileri aşı kartınıza işlemek istiyorsanız "pasaport ekle" diyerek işleminizi sürdürebilirsiniz. Pasaportu olmayan ya da olup da bu bilgiyi girmek istemeyenler "devam" diyerek işlemini sürdürebilirler. 



Aşı kartı talebiniz alınmıştır yazısını gördüğümüzde işlem tamamlanmış demektir. 


Sistemde bir aksaklık olmadığı sürece genellikle aşı kartı hemen oluşturulmaktadır. Yeniden hayat eve sığar uygulamasında başa dönüp aşı bilgilerim bölümüne girin ve aşı kartlarım yazısına dokunun. Aşı kartınızın oluşturulduğunu ve görüntülemeye hazır olduğunu göreceksiniz. Görüntüle diyelim. 


Türkiye Cumhuriyeti Aşı Sertifikası açılacak ve burada bilgileriniz görüntülenecek. Bu sizin aşı sertifikanızdır. Buna uygulamadan ya da e-nabızdan ulaşabileceksiniz. Dilerseniz sağ üstte işaretlediğimiz bölümden direkt cihazınıza indirme işlemi yapabileceksiniz. 


Bu belgeyi yazıcıdan çıkarma zorunluluğu şimdilik bulunmamakla birlikte dilerseniz çıktı alabilirsiniz. Fakat telefonunuzda bir pdf dosyası olarak bulunması faydalı olacaktır. Çünkü uygulamaya girişte internetiniz aktif olmalı ve uygulama çalışmalı. Olası bir aksaklığın önüne geçmek için aşı sertifikasını cihaza indirmek iyi olacaktır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica