Instagram'da hikâye nasıl paylaşılır? Story atma nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Instagram'da kalıcı gönderiler paylaşmak yerine 24 saat içinde silinebilen hikâyeler de atabilirsiniz. Yerleşik ismiyle Instagram Story Atma dedikleri bu işlem oldukça basittir. Profilinizde hikâyen bölümüne dokunarak hikaye oluşturma bölümüne geçiş yapabilirsiniz. 



Ya da + simgesine dokunup Hikâye bölümüne geçiş yapabilirsiniz.




Hikâyelerde paylaşılacak şeyler çok kapsamlıdır, hepsine buradan ulaşabilirsiniz. Bizler kısaca neler yapılabildiğine bakalım. Eğer cihazınızdan bir fotoğraf/video yükleyecekseniz sol alttaki seçenekle galeriye gidip seçiminizi yapın. Eğer o an fotoğraf/video çekip paylaşacaksanız yuvarlak simgeye dokunabilir ya da sağındaki simgelere dokunup efektli çekim seçeneklerine gidebilirsiniz. Burada bir çok seçenek göreceksiniz.

Hikâyelere yazı yazmak istiyorsanız Aa simgesine dokunabilirsiniz. Ayrıca Aa simgesine dokunduğunuzda doğum günü kutlama kartı, şablon, soru sorma, bana soru sor, zamanlayıcı, anket gibi şeyler göreceksiniz. Hikâyede direkt gif paylaşmak istiyorsanız yine bu bölümde GIF seçeneğini kullanabilirsiniz.

Aa simgesinin hemen altındaki sonsuzluk simgesi boomeranga götürür. Boomerang nedir ne işe yarar? Boomerang kısaca belirtmek gerekirse videonuzu ileri ve geri sarmaya yarayan bir özelliktir. Çeşitli efektler de ekleyebileceğiniz boomerang şöyle çalışır: Düğmeye basılı tutarak video çekersiniz ve çekim bittiğinde videonuz ileri ve geri sarar, farklı güzel bir özellik ortaya çıkar.

Boomerang simgesinin hemen altında yerleşim simgesi görüyoruz. 


Bu simge ile birden fazla fotoğraf çekip hepsini tek bir fotoğraf dosyasında gösterebilirsiniz. Tek bir resim dosyasında çoklu fotoğraf dersek yanlış olmaz. Bir fotoğrafta birden fazla karede fotoğrafınız olur ve her karede ilgi çekici şeyler yapabilirsiniz.

Boomerang'ın hemen altında ok simgesine dokunup birden fazla çekim ve eller serbest özelliklerini de kullanabilirsiniz. 

Instagram eller serbest modu nedir?

Normalde Instagram için video çekerken çekme düğmesine basılı tutmak gerekir. Fakat eller serbest moduna geçtiğinizde düğmeye bir kez basmanız videonun başlaması için yeterlidir. Süre bitiminde otomatik olarak kayıt tamamlanacaktır. 


Hikâyemiz hazır, nasıl story atılır?

Yukarıdaki gibi hikâyenizde paylaşacağınız şeyi seçtikten sonra yapmanız gereken şey gönder demektir. Göndermeden önce yine yukarıdaki seçenekleri kullanarak daha fazla özellik ekleyebilirsiniz.



Yukarıdaki seçeneklerle anket, soru, konum, müzik vs. ekleyebilir ve hikâyenizi özelleştirebilirsiniz. Tabii bunu story atmadan önce atmak gerekir.


Gönder dedikten sonra nereye gönderileceğini de seçmek gerekiyor. Hikayen karşısında yer alan paylaş'a dokunduğumuzda hikâyemiz paylaşılmış olacaktır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica