Letgo'da nasıl ilan yüklenir? İlan verme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Letgo daha çok ikinci el ürünlerin alınıp satıldığı bir uygulamadır. Konum özelliği sayesinde yakınlarınızda aradığınız eşyaya ulaşma şansınız artıyor. İşinize yaramayan, fazlalık ya da ticaretini yapmak istediğiniz ürünleri bu platformda ilana koyarak gelir elde edebilirsiniz. Letgo'ya web sitesinden ya da uygulamasından ilan verebilirsiniz. Fakat web sitesinin çok kullanışlı olmadığını belirtebiliriz. 

Letgo uygulamasında ilan nasıl yüklenir?

Uygulamaya girin. Eğer bir hesabınız yoksa Facebook ile kayıt olabileceğiniz gibi Letgo'ya özel üyelik de alabilirsiniz. Kayıt işlemlerinden sonra Letgo'dayken Sat butonuna dokunun. 


Satmak istediğiniz şeyin türü neyse onu işaretleyin. Ürününüzü doğru kategoriye yerleştirmeniz o kategori ile ilgilenenlerin ana sayfalarına düşmesini sağlayacaktır. 


Ne satıyorsun bölümünde bir şeyler seçebilir ya da diğer diyebilirsiniz. Eğer kategoriler size uymuyorsa "diğer" diyerek devam edebilirsiniz. Biz örnek olarak elektronik seçtik. 


Bu ekranda Letgo sizden ilanın görselini istiyor. Eğer fotoğraf ya da video cihazınızda kayıtlıysa "kütüphane" bölümünden fotoğraf/video seçin. Eğer o an çekim yapacaksanız görsel ya da video butonlarından uygun olana dokunun ve fotoğraf/videonuzu çekin. Bu işlemleri yapmak için Letgo'ya fotoğraf/video erişim izni vermek gerekir. İzni ver demeyi unutmuyoruz. Görsel seçildikten ya da çekildikten sonra "onayla" diyoruz. 


Kategori olarak elektronik seçmiştik, dilerseniz bu ekranda kategoriyi değiştirebilirsiniz hâlâ. Görsel olarak ise daha fazla fotoğraf ekleme şansınız var. Daha fazla fotoğraf ekledikten sonra ana fotoğraf (ilan fotoğrafı) olmasını istediğinize basılı tuttuğunuzda ilgili seçeneği işaretleyip ilan fotoğrafı yapabilirsiniz. 


Başlık bölümü ilgi çekici olmalıdır. İlanınız bu sayede daha fazla görüntülenecektir. Örneğin "Az kullanılmış telefon" "Üsküdar temiz bisiklet" gibi. Dilerseniz başlıklarda marka model vs. belirtip ilanı daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz, burası tamamen size kalıyor. Fiyat bölümüne ürününüzü kaça satmak istiyorsanız yazın. Letgo'da çok sayıda pazarlık mesajı alacağınızı da hesaba katıp fiyatı buna göre düzenleyebilirsiniz. 


Eğer elinizde fazla bir eşya var ve bedava vermek istiyorsanız bu noktada fiyat yazmak yerine "ücretsiz ver" seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Ürününüz ücretliyse eğer buraya dokunmadan devam edin. Durum bölümünde "iyi" ve diğer seçeneklerden uygun olanı seçin. Tanım bölümünde ilanınızla ilgili açıklama yapın. Ürününüzü tanıtmak için burayı etkili kullanmalısınız. Ayrıca daha fazla soru sorulmasını da engellemiş olursunuz. Konum bölümünde haritadan yer seçebilir ya da bir yer ismi yazabilirsiniz. Bu aşamada "yükle" diyerek ilanınızı tamamlayabilirsiniz. Kargo menüsü yeni eklenmiş bir menü. Dilerseniz bu menüyle devam edebilirsiniz. Biz kısaca ilan yüklemeyi burada sonlandırıyoruz. Yükle dediğinizde ilanınız yayınlanmış olacaktır. İlan yüklemek şimdilik ücretsizdir, fakat Letgo daha fazla kullanıcıyı ilanınızı göstereceğini belirtip ücretli ilanlara yönlendirebilir sizi, bu hizmetleri kullanmak zorunluluğu bulunmamaktadır. 

İlan yüklerken hata alma daha çok web sitesinde görülen bir durumdur. Uygulamada hata ile karşılaşıldığında interneti kontrol etmek, Letgo'yu yeniden başlatmak gibi çözümlere başvurulabilir. İlanınız yayınlanmıyorsa basit bir ilan vermeyi deneyerek yüklemeye çalıştığınız ilan ile ilgili bir sorun olup olmadığını test edebilirsiniz. Letgo'da ilan yüklenirken hata uyarısı almak zaman zaman karşılaşılan bir durumdur. 

Ürün alıp satarken yüz yüze buluşmalarda dikkatli olun ve görüşmeye gidecekseniz mutlaka kalabalık yerlerde buluşun. Güvenli e-ticaret konusunda daha fazla bilgi alın. Ayrıca dolandırıcılıktan ve zarar göreceğiniz her türlü durumdan korunmak için gerek Letgo açıklamalarını okuyun. 

Letgo kurs ve iş ilanı nasıl verilir?

Letgo başlangıçta ikinci el eşya alım satım yeri olarak biliniyordu fakat artık birçok kategoride ilan bulunmaktadır. Dolayısıyla "diğer" kategorisini seçerek kurs, iş ilanı gibi ilanlar da yükleyebilirsiniz. Örneğin boyacıysanız yine burada "ev boyama 500 tl" şeklinde bir ilan verebilirsiniz, kategori olarak "diğer" seçili olduğu sürece bu tür ilanları vermenizde bir sakınca bulunmamaktadır. Gitar dersi vermek istiyorsanız ilanın fiyat bölümüne ücretinizi yazarsınız ve açıklama bölümünde gerekli bilgileri yazarsınız. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica