Letgo'da para ödemesi nasıl yapılır? Ürün nasıl yollanır?

Sponsorlu Bağlantılar

Letgo, kullanıcıların ilanlar vasıtasıyla rahatlıkla birbirlerine mesaj attıkları, pazarlık ettikleri ve alışveriş yaptıkları bir uygulamadır. Diğer alışveriş sitelerinden farklı olarak Letgo kullanıcıları sıklıkla yüz yüze görüşmektedirler. Bununla birlikte havale ile ödeme ve kargo gönderimi şeklinde de alışveriş yapılabilmektedir. 

* Sıkça tercih edilen yöntem yüz yüze görüşmedir. Letgo yüz yüze görüşmelerde kalabalık yerlerde buluşmayı önermektedir. Ayrıca yaşı küçük kullanıcıların bu tür buluşmalara ayrıca dikkat etmeleri gerekmektedir. Yüz yüze görüşmelerde ürüne bakılır, gerekirse test edilir ve para nakit olarak teslim edilir. Bu çokça tercih edilen fakat güvenlik riski daima olan bir uygulamadır.

* Sıkça tercih edilen diğer yöntem havale ve kargodur. Satıcı ürünü kargolar ve ödemeyi banka havalesi ile ister. Bazı satıcılar parayı kargodan önce isterken bazısı kargo ulaştıktan sonra ister. Burada da birbirine güven esastır. İşler her zaman iyi gitmez ve dolandırıcılıklar zaman zaman görülür. Bu yöntem satıcının da alıcının da dolandırma ihtimaline açıktır. 

* Diğer bir yöntem GET kullanmaktır. Güvenli E-Ticaret kısaltması olan GET alışveriş sitesinin parayı saklı tuttuğu, kargo ulaştıktan ve herhangi bir sorunla karşılaşılmadığında paranın hesaba geçtiği bir uygulamadır. Yakın zamanda bu uygulama Letgo'ya da gelmiştir. Anlaşmalı kargo olarak ise Yurtiçi görünmektedir. Eğer alıcıysanız ilanda GET özelliği varsa bunu kullanarak güvenli alışveriş yapabilirsiniz. Muhtemelen satıcı ürüne kargo bedeli ve alıcı korumasından kaynaklı ödeyeceği ücretleri de ekleyecektir. Bu yüzden ücret normalden biraz daha fazla olabilir. Bu uygulama yakın zamanda kullanılmaya başlandı ve yaşanan sorunlara karşı pek bir rapor yok elimizde. Bu yüzden Letgo için GET kullanmaya karar vermeden önce internette çeşitli yorumlardan faydalanmanız iyi olacaktır. (Get özelliği kaldırılmış bulunuyor, yeni güncellemeleri Letgo'dan takip ediniz). 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica