Delist ne anlama gelir? Coin delist olunca ne olur? Luna ne olacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Delist listede olmayan gibi bir anlama gelir. Kripto para borsalarının bir coini delist etmesi ise listeden çıkarmak demektir. Borsa bir coini delist ettiğinde o coini artık o borsada alıp satamazsınız. Çünkü alım satıma kapatmış ve listeden çıkarmışlardır. 

Coinler neden delist olur? Delist olan coin ne olur, paramız yanar mı?

Ekibi dolandırıcı çıkan, açıkları bulunan, bazı gereklilikleri yerine getirmeyen ya da diğer nedenlerden dolayı bazı coinler delist olabilirler. Yakın zamanda Binance Luna'yı delist etmiştir. Delist olan coini o borsada alıp satamazsınız artık. Fakat diğer borsalarda hâlâ mevcutsa oralara çekebilirsiniz. Bunun için çekme menüsüne gider ve delist edilen coini bulursunuz. Eğer çekime açıksa rahatlıkla diğer borsalara atabilirsiniz. Çekime kapalıysa borsanın duyurusunu beklemelisiniz. Delist olan coinlerin değerinin çok düştüğünü ve diğer borsalara çekseniz bile o borsadaki fiyatının da düşük olacağını unutmayın. Kısacası coinlerinizi bir şekilde başka borsaya taşıyarak kurtarırsınız ama bir değeri olur mu bilemeyiz, takipte olmanızda fayda vardır. 

Delist edilen bir coin tekrar listelenir mi?

Genellikle borsalar delist ettikleri coini yeniden listelemeye sıcak bakmazlar. Fakat ilgili coin gerekliliklerini yerine getiriyorsa ve popülerse bir ihtimal yeniden listelenebilir. Binance'in Luna'yı yeniden listelemesi de bunlara bağlıdır. Nitekim biz bu yazıyı yazarken Binance'in Luna'yı Busd paritesiyle yeniden listelediği haberi yayılmaktadır. 

Delist olan coin yükselir mi?

Delist edilen coinler genellikle büyük düşüşler yaşar ve toparlanmaları ya çok zaman alır ya da hiç toparlanmazlar. Şimdiye kadar genellikle böyle olmuştur fakat her coin özelinde bu durum farklıdır. Yani bunu finansal bir tavsiye gibi düşünmeyin. Sadece şimdiye dek genellikle delist edilen coinlerin güven kaybı yaşadıkları ve toparlanmalarının çok zor olduğu gözlemlenmiştir. 

Diğer borsalara üye olmak isterseniz Mexc davet kodu, huobi referans kodu, gateio referans kodu konularına göz atabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica