İnternetten askerlik tecil durumu sorgulama hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Hayatınız normal bir şekilde devam ederken, öğrenciyken ya da askerlik terimlerine yabancıyken birden size "askerlik işini ne yaptın" diye sorarlar. Öğrenciyseniz, tecil işini zaten okulun yaptığını düşünürsünüz, öğrenci değilseniz o zaman askerliğin ne durumda olduğu konusunda şüphelere düşersiniz. Acaba yoklama kaçağı durumuna düştüm mü? Şubeye gitsem askere alırlar mı? gibi sorularla korkuya kapılan kişi askerlik durumunu internetten öğrenme yoluna gidiyor. Çünkü bu korku onu askerlik şubesine gitmekten de alıkoyuyor.

Sevgili arkadaşlar, yıllardır aynı dertten müzdarip kişiler, askerlik şubesine gitmeden internetten askerlik tecil durumunu öğrenmeye çalıştı fakat ne yazık ki bu sistem şu an için yok. Sadece e-devlette askerlikle ilgili bir takım işlemler var. Fakat yoklama kaçağı olup olmadığınızı öğrenmek ya da tecil durumunu öğrenmek (sorgulamak) gibi işlemler internet üzerinden yapılmıyor şu an.

Eğer askerlik durumunuzla ilgili şüpheniz varsa askerlik şubesine bizzat giderek veya telefonla şüphenizi giderebilirsiniz. Bu konuda zaman kaybetmemeye de özen gösterin. Artık kaçaklık durumlarında para cezası söz konusu oluyor. Eğer şubeye gitmek istemiyorsanız telefonla da askerlik tecil durumu sorgulama işlemi yapılmaktadır. Bağlı bulunduğunuz askerlik şubesini arayıp T.C kimlik numaranızla tecil durumunuzu sorgulayabilirsiniz.


2021: Yukarıdaki bilgiler güncel değildir artık. Uzun bir süredir E-devlet'te askerlik tecil durumu sorgulaması yapılabiliyor. 

Sayfasına bilgilerinizi girdiğinizde, askerlik tecil durumunuzu sorgulayabilir, kaçak duruma düşüp düşmediğinizi öğrenebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica