Öğrenci kaç yaşına kadar askerliği tecil edebilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Bundan birkaç yıl öncesine kadar epey karışık bir konuydu askerlik tecil meselesi. Açıköğretimde iki yıl üst üste aynı bölümde kalan öğrencilerden tutun öğrenciliği askerlik şubesine bildirilmediği için yoklama kaçağı durumuna düşen öğrencilere kadar çokça sorun yaşanmaktaydı. Geçen yıl bu konuda çıkan yasayla birlikte artık sınıf geçme, sınıfta kalma gibi durumlar önemsenmeden "öğrencilik devam ettiği sürece" kişi 29 yaşına kadar askerliği tecil ettirebilir.

Geçen yıl çıkan bu yasa forumlarda çokça tartışılmış ve 29 yaşına kadar öğrenciliğin devam etmesi halinde hiçbir sorun olmadan tecil hakkının kullanılabileceği konusunda hemfikir olunmuştu. Tabi bu süreçte öğrenciliğinizi askerlik şubesine bildirmeniz (gerekiyorsa okuldan öğrenci belgesini askerlik şubesine gönderin) ve sonraki yıllar için herhangi bir işlem yapmanız gerekip gerekmediğini sorunuz. Birçok kişi tek seferde askerlik şubesine belgeyi gönderdikten sonra aynı okulda öğrenciliği devam ettiği sürece herhangi bir işlem yapmalarına gerek olmadığı konusunda bilgilendirilse de her zaman işi sağlama almak ve senede bir kere de olsa şubeye telefon açıp T.C numaranızla askerlik durumunuzu sorgulamakta fayda var.

Bir düzenleme de geçtiğimiz yıl yine Milli Savunma Bakanlığı tarafından üniversitelere gönderilen yazıyla ilgili. Bu yazıda "29 yaşını geçmiş öğrencilerin kayıt işlemlerinin yapılmaması" gerektiği söylenmiş ve bu kişiler askerliğe çağrılmıştır. Bakanlığın bu konuda açıklaması, 29 yaşını geçmiş öğrencinin askerliğini bitirdikten sonra tekrar öğrenimine devam edebileceği yönünde. Bu vesileyle üniversiteler, 29 yaşını geçmiş öğrencilerden askerlik durum belgelerini istiyor ve askerlik şubelerinde de bu konuda sıkıntı oluştuğundan, kişi askere çağırılıyor ve üniversiteye kayıt işlemleri aksıyor. 29 yaşındaki öğrenciler tecil hakkının uzatılmasını  ve üniversite yönetimlerinin kendilerine sahip çıkmalarını istiyor.


Yukarıdaki bilgiler eski olmakla birlikte güncel bilgileri takip etmenizde fayda vardır. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. Bende bu durumdan müzdaripim . 2016 yılının aralık ayında tecil hakkım doluyor. Akademik yılının son senesinde olan öğrenciler için 1 yıl daha tecil hakkı veriliyor diye okumuştum. Bu durumun geçerliği nedir acaba ?

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica