Facebook şifremi unuttum ne yapabilirim?

Sponsorlu Bağlantılar

Neredeyse gündelik hayatımızın önüne geçen facebook, gün geçtikçe daha da hayatımıza girdi ve özel bilgilerimizi paylaştığımız bir ortam haline geldi. En özel yazışmalarımızı ve kimlik bilgilerimizle içinde bulunduğumuz facebook gün gelip bizi tedirgin edebilir. Bir gün "facebook şifrem çalındı" ya da "facebook şifremi unuttum" derken bulabilirsiniz kendinizi. Facebook şifresi unutma sık karşılanan bir durum. Hatta değil facebook şifresi unutma, diğer bir çok sitenin şifresini unuttuğumuz bir gerçek. Kimi şifrelerini bir yerlere yazarak unuttuğunda bakarken kimi beynine güvenerek unutmayacağına inanır. Şifreleri bir yerlere yazmak pek güvenli olmadığından hafızaya güvenmek daha doğru oluyor bu durumda. Şimdi facebook şifresi unutma durumunda neler yapılabilir bakalım. Facebook şifreniz çalınırsa ya da şifrenizi hatırlamazsanız ne olacak, ne yapabilirsiniz?

Bu iki durumda da öncelikle facebook'a girmek gerekir. Sonrasında şifre yazılan bölümünün hemen altında bulunan "şifreni mi unuttun?" kısmına tıklayın.


Ardından gelecek "hesabını bul" ekranında facebook'a girişte kullandığınız e-posta adresini, kullanıcı adınızı, soyadınızı ya da daha önce verdiyseniz cep telefonu numaranızı yazın. "Ara" diyerek sonraki ekrana geçin.



"Şifreni yenile" ekranı gelecek ve şifre sıfırlamak için seçenekler belirecektir. Eğer e mail adresinizi biliyorsanız "şifremi yenilemek için bana e-postayla bir bağlantı gönder" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Cep telefonunuz facebookta kayıtlıysa cep telefonunu seçerek de işleme devam edebilirsiniz. "Devam" diyerek mail adresinize veya cep telefonunuza şifre sıfırlama kodu gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Mail adresinize gelen şifre yenileme bağlantısına tıklayıp bundan böyle kullanmak istediğiniz şifreyi ve şifre tekrarını girdikten sonra facebook şifrenizi değiştirmiş olursunuz.

Eğer mail adresiniz de çalınmışsa ya da mail adresinizin şifresini hatırlamıyorsanız buraya tıklayıp fikir edinebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica