Sağlık raporları artık ücretli

Sponsorlu Bağlantılar


İşe girerken sabıka kaydı, vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdan sureti gibi belgelerle birlikte istenen ve çoğu sağlık ocağından ücretsiz temin edilebilen sağlık saporları artık ücretli(paralı).  Kimi sağlık ocaklarında 10 TL gibi bir ücreti olan fakat çoğu sağlık biriminde "iş yeri için" denildiğinde ücretsiz alınabiliyordu sağlık raporları. (Verem savaş dispanserlerinden de alınabiliyor).

İşsizlik de zor, yeni bir işe girmek de. İstenen belgelere koşturmak, sıra beklemek ve bunlara para vermek zorlu bir süreç. Geçtiğimiz yıl bu belgelerden biri olan sabıka kaydının "ücretsiz" olduğu duyurulmuştu. Bu tür belgeleri devlet birimlerinden ücretsiz temin etmek en temel vatandaşlık hakkıdır.

Yeni düzenlemeyle 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren sağlık ocaklarından sağlanan sağlık raporları ücretli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı sağlık birimlerinde sağlık raporları 25 TL'den 100 TL'ye kadar çıkıyor. Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda ise Sağlık Bakanlığı'nın döner sermaye hesabına Ziraat Bankası'ndan 50 TL yatırılıp, dekont ile sağlık kurumuna gidilerek iş için paralı sağlık raporu alınabiliyor.

Geçen senelerde sigortalılardan bir de muayene parası alınması vatandaşın tepkisini çekmişti. Şimdi sigortalı-bağkurlu olduğuna bakılmaksızın iş için sağlık raporu almak isteyen vatandaştan bu paranın alınması bakalım vatandaşı nasıl etkileyecek. Sağlık raporlarıyla ilgili düzenlemeyi detaylı olarak bakanlık sitesinden öğrenebilirsiniz.


Güncelleme: Sağlık raporları yeniden ücretsiz oldu, konuyu buradan takip edebilirsiniz. sağlık raporları ücretsiz mi?

Sponsorlu Bağlantılar

6 yorum:

  1. ağlim mi? gülim mi? yahu

    YanıtlaSil
  2. bu konu hakkında birşeyler yapılması gerekiyor... Kimse sessiz kalmasın, oksijene ne zaman para ödeyeceğimizi bilen varmı ?

    YanıtlaSil
  3. Ben ce de zaten işsizlik çığ gibi büyümekte bir de bunun yanına sağlık raporu ücretli vay yurdum insanın haline olan yine fakire oluyor.

    YanıtlaSil
  4. Sağlık raporunun ücretsiz olmasını biz işsiz olarak artık fakirlerin, milletin sırtından değil öncelikle Hükümetin yolsuzluğa sorun ve işsizliğe çözüm bulsunlar

    YanıtlaSil
  5. hastayım sağlık raporu alacam işimde yok nasıl olacak bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hastasin ama işin de yok calismiyorsun yani yatiyorsun ewde... we rapor istiyorsun. Mantik sıfır

      Sil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica