Facebook hesabınız çalınmasın

Sponsorlu Bağlantılar

Son günlerde "facebook hesabım çalındı" türü şikayetleri ve çözüm önerilerini sıkça görüyoruz. Dikkatsizlikten ya da başkalarının dikkatsizliğinden vs. bizler de yanıyor sonra hesabımızın çalınmasıyla tedirgin oluyoruz. Başkalarının yüzünden de hesabımız çalınabilir dedik, çünkü bir arkadaşımızın bilgisayarımızı deneyimsiz bir şekilde kullanıp bilgisayara yanlışlıkla virüs sokması bizi de etkiler. Bilgisayara sızmış bir trojan, bundan sonra o bilgisayarda yazılmış her yazıyı ve şifreyi kayıt altına alır ve virüs sahibi kişiye gönderir. Facebook hesap çalma yöntemleri oldukça fazladır. Bunlara karşı dikkatli olmak elinizdedir. Facebook hesabınızın çalınmaması için şu tavsiyelere uymanız önerilir;

1- Arkadaşlarınızdan veya başkalarından gelen her linke tıklamayın. Linkleri kontrol edin, linklerin üzerinde durup bilgisayarın sol alt köşesinde "hangi siteyi gösterdiğini" kontrol ediniz. Güvenilir bir site gibi duran siteye tıklayabilir ve bilgisayarınıza virüs kapısını açabilirsiniz.

2- Listenizde bulunan kişilerden gelen linklere tıkladıysanız ve facebooktan aniden çıktığınızı gördüyseniz, tekrar giriş yapmanız söyleniyorsa dikkatli olun! Bu genellikle fake dediğimiz sayfa türüdür. Gerçek facebook sitesi değildir. Facebooktan çıktığınızı sanıp mail adresiniz ve şifrenizi yazdığınız anda şifreniz karşı tarafa gider ve hesabınızı çalınır. Peki nerden anlayacağız gerçek facebook adresi ile fake (sahte) facebook adresini? Bunun için adres çubuğuna bakarız , eğer adres çubuğunda "facebo0k.co.tr" türü bir site görürseniz dikkatli olun. Ben bunu örnek olarak verdim, böyle bir site olup olmadığını bilmiyorum. Dikkat ederseniz o yerine 0 yazarak yanıltma yöntemi kullanabilirler. Sizler de faceb... kısmını görünce gerisine bakmadan direkt giriş yaparsanız o zaman facebook'a girişi sağlayamadığınız gibi şifreniz karşı tarafa gider. Eğer fake adrese şifrenizi yazdığınızı farkettiyseniz karşı taraf şifrenizi değiştirmeden siz hızlıca şifrenizi değiştirmeyi deneyin.

3- Her uygulamaya izin vermeyin, bu uygulamalar hesabınızdan link gönderebilir ve linke tıklayan arkadaşlarınızın şifreleri çalınabilir.

Eğer facebook şifreniz çalındıysa facebook şifremi unuttum konusuna bakıp yapabileceklerinize göz atın.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica