Facebook hesaplarının listedekilere reklam göndermesi

Sponsorlu Bağlantılar

Facebookta sıkça karşılaştığımız reklamlar var. Sağda solda çıkan reklamlardan söz etmiyorum elbette, onlar her sitede olduğu gibi facebookta da bulunan reklamlar. Bizi asıl rahatsız eden, arkadaş listemizden birinin/birilerinin kendi duvarına ya da duvarımıza gönderdiği reklamlar. Biz bunu sanki arkadaşımız kasıtlı yapıyormuş gibi "facebooktaki arkadaşım bana sürekli reklam gönderiyor" şeklinde algılıyoruz. Oysa reklam gönderen kişi de "facebook hesabım listemdekilere reklam  gönderiyor" diyip çözümünü bulmaya çalışıyor. Bunun neden kaynaklandığını merak ediyorsanız, bu hem virüs olabilir hem de uygulamadan kaynaklı bir problem olabilir. Bunun önüne geçebilmek, yani listemizdekilere reklam göndermeyi engellemek için adım adım işlem yapacağız. Öncelikle uygulamalarınızı kontrol edin. "https://www.facebook.com/settings?tab=applications" adresinde gereksiz uygulamaları kaldırın. Herhangi bir uygulama sizin adınıza reklam gönderiyor olabilir. Birçok sitede bahsedilen https://www.facebook.com/settings?tab=ads adresinden üçüncü şahıs siteleri kısmından "hiç kimse"yi seçmek bu sorunu ortadan kaldırmıyor, bunu birçok kişiyle test ettik. Öyleyse ilk yapacağımız uygulamaları kontrol etmek olsun yukarıda bahsettiğimiz gibi.

Uygulamaları kaldırmanız işe yarasa da yaramasa da şimdi sıra bilgisayarınızı taratmakta. Piyasada bulunan kaliteli bir antivirüs programıyla bilgisayarınızı taratmanız şart. Facebookta arkadaşlarınıza gönderilen reklamlar ya da size gelen reklamların en büyük nedeni bilgisayara sızan virüsler. Bu virüsler o bilgisayardan giriş yapan herkeste karşı tarafa reklam gönderilmesine neden olabilir.

Yine bunlar işe yarasa da yaramasa da muhakkak facebook şifrenizi ve mail şifrenizi değiştirin. Şifrenizi değiştirirken "ekran klavyesi" kullanmanız tavsiye edilir.

Birçok sitede yazılan "facebookta arkadaşlarınıza giden reklamlara kesin çözüm" gibi teknikler ve bizim yazdıklarımız kesin çözüm getirmeyebilir. Genel olarak bu teknikler işe yarasa da bazılarından kurtulamayabilirsiniz. Hiçbir çözüm bulunamazsa eğer hesap dondurulur ve yeni bir hesap açılır. Bir süre sonra bu tür uygulamaların da sonu geldiğinde tekrar eski hesabınızı açıp kullanmaya devam edebilirsiniz.

Eğer reklam gönderilen kişi sizseniz ve "arkadaşlarımdan gelen reklamları engellemek istiyorum" diyorsanız, duvarınızı kapatmanız önerilir.

Son olarak belirtelim ki; Bu tür reklamlar facebook sohbette(chatte) de karşımıza çıkabiliyor. Gerek mesajla olsun, gerekse etiketleme ile olsun "Bu videodaki sen misin" türü mesajların çoğu virüstür. Bu mesajlar sohbette aniden arkadaşınız tarafından gönderilmiş olabiliyor. Arkadaşınıza güvenerek ve merak ederek linke tıklıyorsunuz ve kapmış olduğunuz virüsle sizin hesabınız da aynı şekilde başka kişilere "Bu videodaki sen misin" türü reklamlar gönderdiği gibi aynı zamanda bilgisayarınızda kayıtlı şifrelere, önemli bilgilere ulaşabilir. Gelen mesajlara ve linklere dikkat etmeniz, ayrıca bu reklamları gönderen arkadaşlarınızı uyarmanız tavsiye edilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica