İstanbul - Ankara hızlı treninde son durum

Sponsorlu Bağlantılar

Bildiğiniz gibi 2012 Ocak ayından beridir İstanbul'dan şehirlerarası tren seferleri sadece banliyö trenleriyle sağlanıyordu. Fakat Haydarpaşa Gebze banliyösünün de kalkmasıyla artık İstanbul'dan şehir dışına tren seferi yapılmamaktadır. Bunun nedeni demiryollarındaki çalışmalar. Eğer İstanbul'da Doğu Ekspresi ve Van Gölü Ekspresi neden yok, neden kalkmıyor bu trenler diye soruyorsanız bunun cevabı hızlı tren çalışmaları.

Marmaray ile demiryollarına gelen canlılık şehirlerarası raylarda da sürüyor. Bu çalışmaların en önemlisi şüphesiz İstanbul - Ankara hızlı treni çalışması. Bu çalışmanın Ankara - Eskişehir etabı tamamlandı. Son durum çalışmalarda sona yaklaşıldığını gösteriyor. İstanbul - Ankara hızlı treni ne zaman açılıyor diye soruşturduğumuzda; çalışmaların 2013 yılının sonlarına doğru tamamlanmasının beklendiğini öğreniyoruz. Daha önce yazdığımız gibi Marmaray'ın da açılışı 30 Eylül 2013 olarak belirlenmişti. Bu durumda 2013'ün sonlarında raylarda müthiş bir canlanma olacağı kesin.

İstanbul - Ankara güzergâhı ülkemizde en sık tercih edilen, yediden yetmişe herkesin kullandığı bir güzergâh. Bu güzergâhta hızlı trenin olması büyük pratiklik sağlayacak. Çalışma bitip hızlı tren ilk seferini yaptığında, İstanbul - Ankara 3 saate düşecek. Doğu ekspresi ile 7 saat hatta ertelemelerle 10 saati bulan tren yolculuğu hızlı tren sayesinde 3 saate inecek. Hızlı tren ücretleri ile ilgili bilgiyi ise daha sonra güncelleyeceğiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica