Facebook isim değiştirme (kullanıcı adı) nasıl olur?

Sponsorlu Bağlantılar

Birçok kişi üye olduğu sitelerde bir süre sonra ismini/nickini değiştirmeyi istemektedir. Kimi siteler bu değişimi kabul etmektedir, kimi siteler ise isim değişikliğine müsaade etmemektedir. Facebook kullanıcı adı değiştirmeye müsaade etmektedir. Fakat birkaç isim değiştirme hakkınız olduğunu belirtmek isteriz. Yani facebookta kaç isim değiştirme hakkı vardır sorusuna net bir cevap veremeyiz, facebook da hesap ayarları kısmında bu soruya "birkaç" yanıtını veriyor. Bunun değişken olduğunu gördük. Özellikle sık isim değiştirmelerde facebook'un uzun süre isim değiştirme hakkını durdurduğunu hatta kimilerinde artık kullanıcı adının değişmediğini test ettik. Facebook adımı değiştiremiyorum şikayetlerinin nedeni sık isim değiştirmekten kaynaklanmaktadır. Böyle bir durumda bir süre kullanıcı adınızla barışık yaşayıp sonra tekrar isim değiştirmenizi öneririz.

Şimdi facebookta isim yani kullanıcı adı nasıl değiştirilir görelim. Sağ üstte ayar simgesine tıklayıp "hesap ayarları"na tıklıyoruz. İsterseniz bu bölüme direkt https://www.facebook.com/settings adresinden gidebilirsiniz. Buradan "Adın" yazan kısmın yanında facebook kullanıcı adımız yazar. Bunun karşısında ise "düzenle" yazmaktadır. "Düzenle"ye tıklayalım. Nüfus cüzdanında yazan 1. adın kısmına yeni ismimizi yazalım. İstersek nüfus cüzdanında yazan ikinci 2. adın kısmını da doldurabiliriz. Sonra nüfus cüzdanında yazan soyadın bölümünü de yazalım. Bu bilgileri nüfus cüzdanınıza göre doldurmak zorunda olmadığınızı hatırlatalım ayrıca. Gerekli değişikliği yaptıktan sonra "değişiklikleri kaydet" butonuna tıklayıp işlemi sonlandıralım. Burada "diğer adın" yazan bir seçenek var, bu da adınızın yanında parantez içinde yazan bölümdür. Facebookta parantez içinde isim, yazı nasıl yazılır derseniz bu bölümden yani "diğer adın" bölümünden yapabilirsiniz.

2021 Güncelleme:

Facebook'un isim değiştirme ile ilgili yeni politikalarına göz atınız. Ayrıca yukarıdaki şifre değiştirme linkinin güncel hali şudur: 



Android Facebook uygulaması kullananlar için güncel anlatımı bir örnekle gösterelim. 

Her zaman yaptığımız gibi üç çizgili hamburger menüye tıklıyoruz ve ardından ayarlar ve gizlilik/ayarlar diyoruz.





Ardından hesap ayarları başlığı altında kişisel bilgiler yazısına tıklayın.



Ad yazan bölüme tıklayın.


Son ekranda ise yeni adınızı yazın ve gözden geçirdikten sonra onaylama işlemi yapın.



Sık değiştirmelerde takibe takılacağınızı ve kimlik onayı gerekeceğini unutmayın. Bu sebepten sık isim değiştirmemeye çalışın.

Sponsorlu Bağlantılar

3 yorum:

  1. isim değiştirmede 3 hakkım bitti bi daha değiştirmemin bi yolu varmı?

    YanıtlaSil
  2. Yeni Bir yolu Varmı Nüfus Cüzdanı istiyor benden, soyad veya isim ekleyemiyorum

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica