Facebookta sayfa oluşturma, düzenleme ve silme

Sponsorlu Bağlantılar


Bu konuda hem facebookta sayfa oluşturmayı hem de oluşturulmuş bir facebook sayfasını silmeyi anlatmaya çalışacağız. Öncelikle facebookta nasıl sayfa oluşturulur öğrenelim. Direkt facebook sayfa oluşturma linkini vereyim daha kolay olsun, işte böyle ;https://www.facebook.com/pages/create . Sayfa oluşturma bölümüne girmiş olduk. Buradan yerel işletme veya yer, şirket, marka, ürün, müzik grubu, eğlence vs.. seçeneklerinden bize uygun olanı seçelim, mesela eğlence diyerek devam edelim. Bir kategori seç diyor, uygun bir kategori seçip  facebook sayfa koşullarını kabul ediyorum kutucuğunu işaretleyip "kullanmaya başla" butonuna tıklıyoruz. Eğer facebook sayfa isminize izin vermiyorsa uyarı verecektir ve sizden yeni bir sayfa ismi girmenizi isteyecektir. Uygun bir sayfa ismi belirledikten sonra onaylayalım. Karşımıza çıkacak ekranda açıklama ve internet sitesi gibi bilgileri girebiliriz, profil resmi seçebiliriz ve enable ads bölümünden reklam yapabiliriz ücret karşılığı. Facebookta sayfa oluşturmak paralı mı diyecek olursanız bunun cevabı hayır olur. Fakat dilerseniz sayfanızın reklamını ücret karşılığında yapabilirsiniz. Bunun dışında facebook sayfası oluşturmak ve yönetmek ücretsizdir. Yine dönelim konuya, gerekli adımlardan sonra bilgileri kaydet ya da geç diyerek sayfa yönetim paneline ulaşabiliriz. Eğer sayfa resmi yüklemediysek ve açıklama girmediysek daha sonra tekrardan girebiliriz bu bilgileri.

Facebook sayfanızı oluşturdunuz ve şimdi sıra bilgileri girmek ve ayarları yapmak olsun. Sağ üst köşede ayarlar simgesine tıklayıp sayfanızın ismini gördüğünüzde facebook'u şu adla kullan yazısını göreceksiniz. Sayfanıza tıkladığınızda facebook sayfanızla ilgili ayarlamaları vs. kolaylıkla yapabilirsiniz. Yönetici paneli ismi verilen bu ekranda sağda sayfayı düzenle yazısını göreceksiniz, tıklayınız. Ayarları düzenle'ye tıklayınız. Oldukça kapsamlı bir ekranla karşı karşıyasınız. Buradan birçok ayarı yapabilmeniz mümkün. Kısaca bahsedecek olursak, soldaki menülerden izinleri yönet'e tıklayıp sayfa görünürlüğünü ayarlayabilirsiniz. Sayfayı yayından kaldırı işaretlediğinizde facebook sayfanızı kimse göremez yöneticilerden başka. Bazı düzenlemeler yapacağım veya facebook sayfamı dondurmak istiyorum diyorsanız bunu işaretlemeniz yeterlidir. Sayfamda sadece ben ya da yöneticiler paylaşım yapsın diyorsanız yine bu ekranda paylaşım izinleri kısmındaki işaretleri kaldırabilirsiniz.



Soldaki menülerden temel bilgilere girip açıklamaları düzenleyebilir, facebook sayfası isim değiştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yine soldaki menülerden profil resmi kısmından profil resminizi değiştirebilirsiniz.


Günü geldi facebook sayfanıı kapatmak istediniz, eğer ki bu kapatma işlemi geçiciyse yani tabiri caizse dondurmak niyetindeyseniz yukarıda belirttiğimiz "izinleri yönet" kısmından sayfayı yayından kaldır seçeneğini işaretlemeniz yeterlidir. Böylelikle sayfanız açık kalır fakat kimse göremez yöneticilerden başka.

Eğer ki facebook sayfasını kalıcı olarak silmek istiyorum diyorsanız facebookta sayfa silmenin nasıl olduğundan da bahsedelim. En baştan sağ üstte ayar simgesine tıklayıp sayfa isminize gelip sonra da sayfayı düzenle/ayarları düzenle'ye tıkladığınızı varsayalım. Solda izinleri yönet'e tıklayıp en aşağıda "sayfayı sil" i görün. sayfayı sil'in yanında "kalıcı olarak sil"i göreceksiniz, evet buna tıklıyoruz. Bir sayfayı silersen bir daha geri getiremezsin diyerek bizleri uyarıyor. Öyleyse buradan sildiğim bir facebook sayfasını tekrar nasıl geri getirebilirim şeklinde yöneltilmiş sorunun cevabını verelim, malesef facebook diyor ki silinen bir facebook sayfası geri getirilemez. Öyleyse bu uyarıyı dikkate aldıktan sonra eğer ki eminsek, facebook sayfamızı silmek için "emin misin" sorusuna "sil" diyerek yanıt verelim. Böylelikle facebook sayfamızı silmiş olduk.

Ayrıca belirtelim ki popüler sayfalar çalınma tehlikeleriyle karşı karşıya geliyorlar. Eğer bir sayfanız varsa facebook sayfa çalma işleriyle uğraşan kişilere karşı dikkatli ve internet kullanımı konusunda deneyimli olmak yararınıza olur.

Sponsorlu Bağlantılar

12 yorum:

  1. peli reklam verirken ücreti nasıl tahsil ediliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kredi kartı, paypal vb.. ödeme seçenekleri var Facebook'un. Ödeme ekranında bu bilgileri görebilirsiniz. Facebook Yardım bölümüne ödeme seçenekleri yazarak da bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

      Sil
  2. Çok Teşekkür Ederim iyi Günler...

    YanıtlaSil
  3. ya ben face de sayfa açmak istiyorum ama internet adresi fılan ıstıyor oralara ne yazıcam anlamadım :( facebook internet adresi sec diyor...yardımcı olurmusunuz lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfa oluştururken isim ve açıklama gibi temel bilgiler dışında çoğu bilgi zorunlu değildir, yazmadan ilerleyebilirsiniz.

      Sil
  4. ben ücret vermesini istemiyorum ne yapıcam

    YanıtlaSil
  5. İyi günler ben yerel işletme seçmiştim ama marka veya ürün seçmem gerek nasıl değişebilirim acaba ??

    YanıtlaSil
  6. Telefondan nasıl silinir sayfa

    YanıtlaSil
  7. Sayfa katagorisi nasıl deyistiriliyor

    YanıtlaSil
  8. slm, yanlışlıkla reklam sayfası oluşturdum ve kullanmadığım halde borç gözüküyor nasıl iptal edebilirim ayrıca satfayı dondurdum ama çok endişelerim var
    ödemeyi nasıl yapabilirim kk yok

    YanıtlaSil
  9. Size 2 sorum var en yakın zamanda cevaplarsanız memnun olurum: 1-Ben facebookta bir sayfanın p
    paylaştıklarını kendi sayfamda tek tuşla nasıl paylaşırım? 2-facebooka sayfanın zaman tünelinde aynı anda 100 tane fotoğraf ekleip hepsinide ayrı ayrı göndermesi mümkün mü?

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica