Twitter'da kullanıcı adı ve isim değiştirmek

Sponsorlu Bağlantılar

Belirtmeliyim ki twitterda kullanıcı adınız ile kullandığınız isim farklı konulardır. Kullanıcı adı twitter hesabınızın sonuna eklenen isimdir. Örnek verecek olursak twitter/bilgiduragi twitter adresinde "bilgiduragi" kullanıcı adı oluyor. Örnek olarak verdiğim twitter adresi bu bloga ait hesaptır. Bu hesaba tıkladığımızda ise hesap isminin "Bilgi Durağı" olduğunu görüyoruz. Kullanıcı adı "bilgiduragi" şeklinde kalsa bile bu ismi "Bilginin Durağı" vs.. şeklinde değiştirebilirim. Twitter adresi (kullanıcı adı) ve isim aynı olmak zorunda değildir. Twitter'da çokça görmüşsünüzdür, @ ile başlayan yazımlarla karşılaşıyorsunuzdur. Mesela twitterda bu blogun hesabından bahsederken @bilgiduragi şeklinde yazmanız gerekmektedir. İşte bu kullanıcı adını temsil etmektedir. Sıkça yanlış anlaşılan bir konu olduğundan birbirini tekrarlayan örneklemeler sundum. Kısacası belirleyeceğiniz twitter kullanıcı adı "twitter adresiniz" olacaktır. Şimdi öncelikle twitter kullanıcı adı nasıl değiştirilir görelim;

Üstte dişli çark simgesine tıklanır ve ayarlar denir. Kullanıcı adı karşısında bir kullanıcı adı belirlenir. Belirleyeceğiniz kullanıcı adı Türkçe karakter içermemelidir. Yazdığınız kullanıcı adı kontrol edilecek ve hemen uygun ya da uygun olmadığı hafif silik bir yazıyla belirtilecektir. Eğer uygun bir kullanıcı adı yakalayabildiyseniz en aşağıda değişiklikleri kaydet diyip çıkın.

Twitter ismi değiştirmek için yine dişli çark simgesine tıklayıp ardından "ayarlar" diyeceğiz. Soldaki menülerden "profil" diyeceğiz. Burada "isim" yazan bölüme uygun bir isim yazacağız. Buradaki ismimiz Türkçe karakter içerebilir eğer istersek. İstediğimiz ismi yazdıktan sonra aşağıda değişiklikleri kaydet diyip çıkarız ekrandan.


2021 Güncelleme:

Kullanıcı adı değiştirme:

Öncelikle sol üstte üç çizgili menüye tıklarız. Ardından Ayarlar ve Gizlilik tıklarız.


Sonrasında Hesap deriz.


Hesaptan sonra Kullanıcı Adı yazan bölüme tıklarız.



Son ekranda ise kullanıcı adımızı değiştiririz. 





Eğer seçeceğiniz kullanıcı adı başkası tarafından kullanılıyorsa, başka bir isim deneyin. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kullanıcı adı ve isim farklı şeyi ifade etmektedir. Kullanıcı adı bizim twitter adresimizdir. Bu örnekte olduğu gibi: https://twitter.com/bilgiduragi
Aynı zamanda @bilgiduragi olarak da ifade edilebilir. 

2021 profil ismi nasıl değiştirilir?

Bunun için Ana sayfadayken profil resminiz ve isminize tıklayıp profilinize gidin. Profili düzenle deyin.


Ardından profil resminiz altında "isim" yazan bölümün altına yeni isminizi yazabilirsiniz. 





Buradaki isminizin ciddi olması şart değil. Sığabildiği ve kabul edildiği ölçüde cümle ve şekilli ifadeler kullanabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

12 yorum:

  1. Dişli çark yok nasıl yapmalıyım

    YanıtlaSil
  2. profil yok artık.hesap var ama hesapta da isim bölümü yok sadece kullanıcı adı değişiyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok profilde değişiyor sırasıyla profil ve ayarlar -> ayarlara tıkla oradan görürsün .normal isim değiştirmede profil düzenlemede çıkıyor (yukarıda yazdığı gibi dişli çarkı yok artık ana sayfada sağ yukarda çıkan tweetle butonunun solundakine tıklayın .)

      Sil
    2. verdiğin bilgiler için teşekkür

      Sil
  3. @ ile yazdığımız kısmı tlfondan değiştiremiyor muyuZ

    YanıtlaSil
  4. Uygulamadan değil normal tarayıcıdan twitter'a gir, değiştiriliyor

    YanıtlaSil
  5. Evet ya bende @ ile yazan kısmı degistirmek istiyorummmmm help

    YanıtlaSil
  6. @ ile yazan kısım değişmiyor

    YanıtlaSil
  7. Kullanıcı adını değişince, eski kullanıcı adıyla atılan twitlerde yeni kullanıcı adı olarak değişmiyor. Eskiden atılan twitlerdeki eski kullanıcı adına tıklandığında profile erişilemiyor. Eski twitlerdeki kullanıcı adının da yenisine bağlı olarak değişmesi mümkün değil mi.

    YanıtlaSil
  8. Ya numaram diye birşey var ismimin altında duruyor ve silemiyorum ismimi değiştiriyorum ama onu silemiyorum

    YanıtlaSil
  9. Profil duzenle yerine profil ayarla cikiyor ve isim degisikligi kismi cikmiyor..nasil cozebilirim problemi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, anlatımdaki gibi yaptınız mı? Android ve ios'ta görünümler farklı olabilir ama hepsi aynı yere çıkar. Bir de twitter.com üzerinden deneyebilir misiniz?
      Normal şartlarda profilinize tıkladığınızda "profili düzenle" yazması gerekmektedir. Kullandığınız uygulama mı farklı acaba? Twitter.com üzerinden kesin sonuç alacağınızı düşünüyorum. "Profil" yazısını tıkladığınızda tweetlerinizi gördüğünüz sayfanıza yönlendirilirsiniz. Burada kapak fotoğrafının altında profili düzenle olması gerekmektedir. Sonucu yazarsınız.

      Sil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica