Instagram şifremi unuttum ne yapmalıyım? Şifre sıfırlama

Sponsorlu Bağlantılar

İnsan unutan bir canlıdır. Hayatında yer eden en önemli bilgileri dahi unutabilir. Bu bir banka şifresi, bir e-posta şifresi veya facebook, twitter gibi sosyal ağ şifreleri de olabilir. Yıllar içinde beynimiz küçük yaşlardaki dinçliğini koruyamaz ve nice bilgiyi unutur. Unutmanın türlü nedenleri olabilir. Biz ise bu konumuzda instagram şifresini, instagram hesabı için kullandığı e-maili veya kullanıcı adını unutanlar için çözüm üretmeye çalışacağız. Öncelikle instagram şifresi unutma konusunu işleyelim.

Instagram şifremi unuttum

Eğer instagram hesabınızın şifresini unuttuysanız instagram uygulama girişinde veya instagram web sitesinde giriş yaparken "şifreni mi unuttun" seçeneğini tıklayın. Gelen ekranda e-posta veya kullanıcı adı seçeneğinde mailinizi veya kullanıcı adınızı yazınız. Instagram hesabınızdan mailinizi yazdığınızda ara diyeceksiniz. "Şifre yenileme ile e-postası gönder" seçeneğine tıkladığınızda "e-posta gönderildi" yazacak ve altında hesabınıza e-posta gönderildiği işleme devam etmek için mail adresinize gitmeniz gerektiği notu belirecektir. Instagram web sitesinde kullanıcı adı yazılarak şifre hatırlatma yapılması istendiğinde şifre yenileme bağlantısının mail adresinize gönderildiği bilgisi yer alır. Bu bilgide mail adresinizi hatırlamanız için mail adresinizin baş ve son harfi yer alır. E-posta adresinize gittiğinizde ise "merhaba x, instagram hesabınızın şifresini yenilemek için bir talep aldık. Bunu siz yapmadıysanız, bize bildirin" yazacaktır" Hemen yanında ise "şifreyi değiştir" yazan seçeneğe tıkladığınızda instagram sitesinde yeni şifre ve yeni şifre tekrarı alanlarına unutmayacağınız bir şifreyi yazıp "şifreni yenile"yi tıkladığınızda unuttuğunuz instagram şifresini yenisiyle değiştirmiş olacaksınız. Şifren yenilendi! uyarısıyla birlikte artık instagram hesabınıza yeni şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Bu işlemi site üzerinden yapmak isteyenler için şifre (parola) sıfırlama linki şu şekildedir:
https://www.instagram.com/accounts/password/reset/

Uygulamadan girişlerde ise "şifreni mi unuttun" şeklinde yazılı bölüme dokunup yukarıdaki bilgiler ışığında ilerlemek yeterlidir. 








Instagram e posta hesabımı unuttum ne yapabilirim?

Eğer instagrama giriş yaptığınız e-posta adresinizin hangisi olduğunu hatırlamıyorsanız tüm mail adreslerinizi tek tek kontrol edip gelen mailleri kontrol ederek veya yukardaki şifremi unuttum yazısından kullanıcı adınızı yazıp sayfaya gelen "mailinize şifre değiştirme bağlantısı gönderilmiştir" ekranında mail adresinizin baş ve son harflerinin yazdığı ekrandan mail adresinizi hatırlamaya çalışınız. Eğer mail adresi şifrenizi unuttuysanız e-posta şifresini unuttum konumuza bakabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

7 yorum:

  1. mail hesabıma bildiri gelmiyor

    YanıtlaSil
  2. İnstagrama facebook bilgileri ile giriş yapa tıkladım şifre ve ıd ne oluyor bnm

    YanıtlaSil
  3. İnstagramıma giricem şifre yenilendi yazıyor mail hesabıma giriyorum şifreyi unutmuşum sanırım olmuyor şifre yenile diyorum güvenlik açısından başka bir hesaba yollanıyor kod diyor ve kod ne yazacağımı bilmioyorum yardım edemez misin rica etsem...

    YanıtlaSil
  4. Her gitmeme yeni şifre istiyor ne yapmalıyım ?unutmadiğima eminim her girmeye facebook hesabından giriş yapıyorum

    YanıtlaSil
  5. sifremi unuttum e mailimi ve kullanici adinida bilmiyorum ne yapmaliyim yardim edermisiniz

    YanıtlaSil
  6. arkadaslar kullanıcı adı gelmiyor merhaba x yazısı geliyor x içerigini kullanıcı adına yazıyorum olmuyor nerde bu kullanıcı yardımcı olurmusunuz lütfen...

    YanıtlaSil
  7. İntagrama facebooktan baglandım kulçanıcı admımı şifremi nasıl ogrennebilirim

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica