Instagram'da mesajın okunup okunmadığı nasıl anlaşılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Sosyal medya ve anlık mesajlaşma programlarının çoğunda mesajın karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığı ve okunup okunmadığı anlaşılır. Instagram'da da var bu özellik. Bir dm (direkt mesaj) gönderdiğinizde karşı tarafın ilgili mesajı görüp görmediği istisnai durumlar dışında anlaşılır. İstisnai durumları konunun devamında açıklayacağız. Birine mesaj attığınızda ve karşı taraf mesajı açtığında ne kadar süre önce mesajı gördüğü aşağıdaki görselde turuncu ile işaretlediğimiz gibi çıkacaktır. 




Örnekte son mesajımızın 2 dk önce görüldüğü belirtiliyor. Yani bu durumda bu kişi mesajımızı görmüş ve açmıştır. Eğer açmasaydı bu ifadeyi de görmezdik. Peki Instagram mesajının okunup okunmadığı her zaman anlaşılır mı? Hayır. Yukarıda bazı istisnai durumlar olduğundan söz etmiştik. Bunlar nelerdir?

Bilindiği üzere Instagram'da görüldü - okundu kapatma şeklinde bir ayar yok fakat bunu vaat eden bazı ek uygulamalar mevcut. Eğer karşı taraf böyle bir uygulamaya başvurmuşsa dm'yi açıp okuduğu hâlde siz onun okuyup okumadığını kestiremeyebilirsiniz.

Instagram görüldü kapatma konusunda da işlediğimiz gibi sizi kısa süreliğine kısıtlamış olabilir, o esnada mesajınızı okuyup sonra kısıtlamanızı kaldırmış olabilir. Detayını instagram görüldü kapatma konusunda bulabileceğiniz bu yönteme başvuran birinin mesajınızı okuyup okumadığını anlayamazsınız.

Birçok telefonda gelen mesajları önizlemeden okuyabiliyoruz. Eğer karşı taraf gönderdiğiniz kısa bir mesajı bu yöntemle okumuşsa, mesajı instagram üzerinden açma gereği duymamışsa bu durumda da mesajı okuyup okumadığını anlayamazsınız.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica