Instagram'da sohbet geçmişi temizleme ve attığın mesajları karşı taraftan silme

Sponsorlu Bağlantılar

Instagram'da sohbet geçmişi temizleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.  Ayrıca gönderdiğiniz mesajların karşı taraftan silinmesini de sağlayabilirsiniz. Konu başında belirtelim ki silemeyeceğiniz şey karşı tarafın uygulamasında (o kişinin tarafında görünen) o kişinin size attığı mesajlardır. Fakat karşı taraf gönderdiklerinizin kopyasını ekran görüntüsüyle ya da başka yöntemle almamışsa "sizin gönderdiğiniz mesajları karşı taraftan silmek" mümkündür. Öncelikle bir kişiyle mesajlaşmamızı tamamen nasıl sileriz, temizleriz ona bakalım.

Instagram sohbet geçmişi silme için mesaj bölümüne gidiyoruz.



Ardından mesajlaşmayı silmek istediğimiz, mesaj kutusunda görmek istemediğimiz kişiye "sohbetler" menüsündeyken basılı tutuyoruz. 



Aşağıda "sil" seçeneği aktif olacaktır.



Sil dediğimizde "sohbeti kalıcı olarak sil?" şeklinde sorulan soruya da "sil" yanıtını verdiğimizde o kişiyle mesajlaşmaları hesabımızdan silmiş oluruz. Böyle bir durumda bu mesaj silmenin sadece bizi ilgilendirdiğini belirtelim. Bu yöntemle bir kişiyi mesaj kutunuzdan kaldırdığınızda o kişi sohbeti silme esnasında mevcut olan tüm yazışmalarınızı görmeye devam eder. Bu yöntem karşı taraftan mesaj silmez, sadece sizin sohbet kutunuzdan mesajlaşmayı siler. Yani biri hesabınıza girdiğinde o kişiyle mesajlaşmalarınızı göremez ama mesajlaştığınız kişi silmediği sürece o mesajlaşmalar o kişinin hesabında/uygulamasında durmaya devam eder. Peki Instagram'da karşı taraftan mesaj silme ayarı yok mu? Var ve detayları aşağıda verilecektir.

Instagram'da karşı taraftan mesaj silme

Instagram'da bir kişiyle yaptığınız sohbette sadece sizin attığınız mesajları karşı taraftan silebilirsiniz. Bu silme sonucu karşı taraf sizle sohbetini okuduğunda sadece kendi attığı mesajları görecektir. Karşı taraf mesajı görmüş olsa bile sizin attığınız mesajları karşı taraftan silebilirsiniz. Nasıl yapılıyor bakalım.

Gönderdiğimiz ama pişman olduğumuz bir mesajı silmek istiyoruz örneğin. O mesaja basılı tutuyoruz. 


Altta çıkan seçeneklerden "gönderimi geri al" diyoruz. Hiçbir uyarı gelmeden mesaj direkt silinirse muhtemelen(görüldü kapatma teknikleri kullanmamışsa) karşı taraf mesajı hiç görmemiştir ve siz de başarıyla silmişsiniz demektir. Bu sayede karşı taraf mesajları okumadan hızlı bir şekilde silebilirsiniz. 



Mesajı geri al dediğinizde yukarıdaki gibi bir uyarı alırsanız eğer muhtemelen bu mesajınızı görmüştür. Fakat siz yine de gönderimi geri al diyerek okunan okunmayan tüm mesajları kaldırabilileceksiniz.

* Sohbetler menüsünden bir kişiyle sohbetinizi direkt sildiğinizde sadece sizden silinir, karşı taraf ile tüm yazışmalar o kişinin hesabında kalır.

* Karşı tarafa attığınız mesajları karşı taraftan silmek isterseniz gönderdiğiniz tüm mesajlara tek tek dokunup "gönderimi geri" al demeniz gerekir. Bu yöntemle sadece sizin attıklarınız karşı taraftan silinir, karşı taraf mesaj kutusunda sadece kendi gönderdiği mesajları görür. 

* Her halükarda karşı tarafın mesajları bir yere yedeklemiş olma ihtimalini, ekran görüntüsü almış olma ihtimalini göz önünde bulundurun. Böyle bir durumda mesajları silseniz dahi o kişi yedek almışsa eğer bir gün karşınıza bu mesajlar çıkabilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica