Siyasi parti üyelik sorgulama ve iptal etme

Sponsorlu Bağlantılar

2011 yılında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının uygulamaya koyduğu sistemle internetten siyasi parti üyeliği öğrenilebiliyor. Yayınlandığında tepki çeken ve bir patronun veya kurumun kişinin hangi siyasi partiye üye olduğunu  sorgulayabileceği ve bunun tam bir fişleme programı olduğundan söz ediliyordu. Fakat sistem şimdi T.C kimlik no'nun yanı sıra anne kızlık soyadı bilgisini de istediğinden daha güvenilir hale geldi. Tabi yine de anne kızlık soyadınızı bilenler T.C kimlik numaranızı ve seri numaranızı da biliyorlarsa bir siyasi parti üyeliğiniz varsa sistemden görebilirler. Bunun için kimliğinizi ve anne kızlık soyadını gizli tutmaya özen göstermelisiniz.

Şimdi linkini vereceğimiz siyasi parti üyelik sorgulama ekranında bilginizi girdikten sonra herhangi bir siyasi parti üyeliğinizi görebileceksiniz. Eğer sizden habersiz üye olduğunuz bir siyasi parti üyeliğiniz varsa bunu iptal da edebilirsiniz. İptal yöntemin de paylaşacağız. Öncelikle siyasi parti üyelik sorgulama sayfasına buradan giriş yapınız. T.C kimlik numaranızı ve nüfus cüzdanınızda yazan seri no'yu yazıp sorgula diyin. Şimdi de anne kızlık soyadı bilgisini istenen harflerini kutucuklara yazıp ardından "kimlik bilgilerini doğrula"yı tıklayın. Siyasi parti üyelik durumu sorgu sonucu ekranı belirecektir, bu ekranda üyelik durumu bilgisi yer alacaktır. Eğer herhangi bir partiye üyeyseniz burada karşınıza çıkacaktır. Eğer herhangi bir partiye üyeliğiniz yoksa "herhangi bir siyasi parti üyelik kaydınız bulunamadı" bilgisi çıkacaktır.

Eğer beklenmedik bir üyelik bilgisi görürseniz veya bulunduğunuz siyasi partiyi terketmek, üyeliğinizi iptal etmek isterseniz bağlı bulunduğunuz partinin genel merkezine başvurarak ya da yargıtay cumhuriyet başsavcılığı siyasi partiler bürosuna başvurarak örnekteki gibi bir dilekçeyle siyasi parti üyeliği iptal edilebilir.

Güncelleme: Siyasi parti üyeliği e-devletten de sorgulanabiliyor artık: e-devlet parti üyelik sorgulama

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica