Askerlikte kitap okumak serbest mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Askerlikte kitap okumak yasak değildir. Fakat belli başlı kurallar ve tavsiyeler vardır bu konuda. Askerde kitap okumak isteyenler için ilk öneri acemi birliğe giderken kitap götürülmemesi yönündedir. Fakat bu acemi birlikte kitap okumanın yasak olduğu anlamına gelmiyor. Acemi birlikte hem pek fırsatınız kalmayacak kitap okumaya hem de ilk girişte sıkıntı yaşanabileceğine dair tecrübeler var. Usta birliğinde ise gideceğiniz yere göre değişiyor kitap okumak. Görevini aksatmayacak vakitlerde kitap okumak için herhangi bir engel yoktur askerlikte.

Belli başlı kurallar var dedik bu konuda. O da kitabın yasaklı listesinde olmaması ve bölümkkomutanına imzalatılması kuralıdır. Askerlikte bir kitap okumak istiyorsanız o kitabı bölük komutanına götürüyorsunuz. Komutan yasaklı kitaplar listesine bakacak ve kitabın yasaklı olmadığını onaylayan "okunabilir" veya "görüldü" şeklinde imza atacaktır kitaba. Eğer imzalatmadığınız bir kitap okuyorsanız ve yakalanırsanız kitap yasaklı olsa da olmasa da muhtemelen kitap elinizden alınacaktır. Bu da komutanın insiyatifinde bir durum. Askerde kitap okumak isteyenlere önerimiz, usta birliğine gidip şartları inceledikten sonra yakınları tarafından kargoyla kitaplarını istemeleri. Askerlikte kitap okumak normal mi gibi bir düşünceye kapıldıysanız meraklanmayın, çoğu yerde normal, tamamen gideceğiniz yere göre değişen bir durum.

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. teşekkürler bilgiler için bencede gayet normal. 12 ay duvara bakacak hali yok kimsenin galiba..

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica