İnternet geçmişini silme

Sponsorlu Bağlantılar

İnternette gezindiğiniz sayfaları, yaptığınız aramaları, hatırlanmasını istediğiniz şifreleri dilerseniz temizleyebilir, geçmişi de silebilirsiniz. İnternette girdiğim siteleri nasıl silerim diyorsanız aşağıdaki konulara göz atabilirsiniz. Girdiğim siteleri başkaları görebilir mi derseniz evet görebilir. Hem tarayıcının hafiflemesi hem de kişinin kendi isteği doğrultusunda internet geçmişi silinilmesi isteniyorsa eğer tarayıcının ayarlarına girilmelidir. Her tarayıcıda farklı olan bu ayarı tarayıcılara göre ayıralım.

Chrome geçmiş silme işlemi nasıl yapılır?

Eğer google chrome tarayıcısı kullanıyor ve geçmişi silmek istiyorsanız sağ üst köşede üst üste 3 çizgi simgesine tıklayıp "geçmiş"e tıklayın. Adres çubuğuna "chrome://history" yazarak da geçmişe gidebileceğiniz gibi ctrl + h yaparak da google chrome geçmiş ayarlarına gidebilirsiniz. Gelen ekranda "tarama verilerini temizle" diyin ve açılan ekranda hangi geçmişi silmek istiyorsanız tek tek işaretleyin.



Eğer sadece girdiğiniz internet sitelerini tarayıcıdan kaldırmak, silmek istiyorsanız tarama geçmişini temizle seçeneğini işaretlemeniz yeterlidir. Diğer seçeneklerden de size uygun olanları işaretledikten sonra "aşağıdaki öğelerin tüm izlerini sil"in yanında bulunan kısımda ne zamandan itibaren geçmişi sileceğinizi belirleyin. Örnekte "1 saat" seçili fakat siz "en baştan" seçeneğini seçebilirsiniz eğer şimdiye kadar tüm geçmişi silmek istiyorsanız "tarama verilerini temizle"ye tıklayın ve bekleyin. İşlem esnasında tarayıcı kasabilir ve işlem silinecek verilere göre biraz sürebilir. İşlem bittiğinde artık chrome geçmişini silmişsiniz demektir.

Firefox tarayıcı geçmişi silme ayarı içinse;

En üstte dosya düzen görünüm yanında bulunan geçmiş'e tıklayıp "tüm geçmişi göster" diyin. Kütüphane şeklinde bir sekme açılacak. Buradan solda "dün, son 7 gün" gibi seçenekler çıkacak.

İster sağda görüntülenen sitelerin üzerine gelerek isterseniz dün, son 7 gün, bu ay kısımlarına sağ tıklayıp sil diyerek firefox tarayıcı geçmişi silme işlemi yapabilirsiniz.

Windows internet explorer tarayıcı geçmişi silme içinse; Üstten "araçlar"a tıklayıp "gözatma seçmişini sil" dediğinizde gözatma geçmişini silme ekranı gelecek.


Bu ekrandan geçmiş, parola gibi bilgilerden neyi silmek istiyorsanız işaretleyip "sil" diyin, böylelikle internet explorer geçmişi silinmiş olacak.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica