Sosyal paylaşım sitelerinde beğeni ve takip arttırma

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook, twitter, instagram ve diğer sosyal paylaşım sitelerinde kişileri en çok cezbeden beğeni, takip edilme gibi sosyal paylaşım sitesi dillerine özgü bir takım kavramlar. Beğeniler kişide paylaşma dürtüsünü arttırıyor, hatta kişide zamanla paylaşımlarda beğeni kaygısını beraberinde getiriyor. Bunun olumlu olumsuz yanları olsa da çoğumuz beğenilmeyi istiyoruz, bu bir gerçek. Eğer siz de facebook, twitter, instagram'da bolca beğenilmek istiyorsanız bazı önerilerimiz olacak.

* Öncelikle belli bir duruşunuz olması belli bir kitleyi de peşinizden getirecektir.

* Siyasi, felsefik, edebi, mizahi kişiliğinize uygun paylaşımlarınız zamanla ilgi çekecektir.

* Facebook'ta çok beğenilmek istiyorsanız paylaşımlarınızı herkese açmalısınız Yine twitter'da çok takip edilmek ve retweetlenmek, favorilenmek istiyorsanız tweetleri gizleme ayarı yapmamaya özen göstermelisiniz. Paylaşımlarınız herkes tarafından görülmeli ve beğenilebilmelidir.

* Facebook'ta herkese açık bir paylaşımınız beğenildiğinde, paylaşımınızı beğenen kişinin listesinde herkes kenarda "x y'nin şu paylaşımını beğendi" şeklinde görecektir. Merak edip baktığında durumunuz ilgisini çekerse beğenecektir. Böyle böyle daha geniş kitlelere ulaştırabilirsiniz paylaşımlarınızı.

* Sadece beğeni kaygısı güden paylaşımlarınızla bir süre sonra kendinizden sıkılmaya başlayabilirsiniz, bunun için görüşünüze uygun paylaşımlarda bulunmaya ve kırıcı olmayan bir dille kendinizi ifade etmeye çalışın.

* Gündemi takip edin ve yaratıcı espriler bulmaya çalışın. Bulduğunuz esprileri hem yazı olarak hem görsel olarak paylaşımlarınıza aktarabilirsiniz. Bunun için fotoğraf düzenleme programları ya da en basitinden paint programını kullanabilirsiniz.

* Beğeni arttırma hilesi, twitter abone kasma gibi yollara başvurarak sizi istemeden takip eden bir kitleye hitap edeceğinizden paylaşımlarınız da o kişiler tarafından ilgi görmez ve tamamen yapay bir çabaya girişmiş olursunuz. Tavsiyemiz beğeni arttırma hileleriyle uğraşmak yerine gerçekten insanların ilgisini çekebilecek ve üreticiliğinizi konuşturacağınız paylaşımlarda bulunmanızdır.

* Sürekli özlü sözler paylaşılan bir hesap sandığınız kadar ilgi çekici değildir, çoğunlukla ne yazdığınıza bakılmadan özlü sözler paylaşan başkaları tarafından beğenilirsiniz. Oysa kendi ürettiğiniz sözlerle daha özgün, daha ilgi çekici olursunuz.

* Twitter'da gündemdeki hashtagleri veya ilgi alanınız bir hashtag'e yazarak dikkat çekebilir, paylaşımlarınızın kalitesine göre takip edilebilirsiniz.

* Instagram'da orijinal fotoğraflar çekin ve onları instagramladıktan sonra fotoğrafın konusuna uygun etiketi yazıp paylaşın. O alanla ilgilenen kişiler etikete tıkladıklarında sizin paylaştığınız fotoğrafı da göreceklerdir.

* İlgi alanınızla ilgili sayfalara, gruplara üye olun ve sayfa içinde paylaşımlarda bulunun, ilgi alanınız hakkında fikirler atın ortaya.

* Sosyal paylaşım hesaplarınızı birbirine bağlayın ve kaliteli paylaşımlarınızın her sosyal paylaşım sitesinde ilgi görmesini sağlayın.

Bu önerilerin yanısıra uyarımızı da yapalım. Hayatınızı burada dönen paylaşımlarla, beğenilerle sınırlamayın. Konu içinde de belirttiğimiz gibi beğeniye odaklanmış paylaşımlar bir süre sonra kişiliğinizde farklılıklara yol açar. Bizim beğenimizden kastımız ilgi görmesi, okunması, izlenmesi sadece. "Şimdi yatacağım" şeklinde paylaşımınızı bin kişinin beğenmesinden ziyade doğru düzgün bir paylaşımınıza gelen 10 beğeninin daha gerçek, daha değerli olduğunun bilincinde olun.




Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica