Android telefona ekran kilidi nasıl konur? Nasıl değiştirilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Android sürümünü kullanan telefonlar (çoğunlukla samsung) için ekran kilidinin nasıl konduğunu anlatacağız.  Dokunmatik diye tabir ettiğimiz telefonlarda ekran kilidi olarak dokunmatik şifre de kullanabiliyoruz. Birçok kişi artık telefon kilidi olarak dokunmatik şifre kullanıyor. Hem görsel olarak hoş hem de kullanımı pratik. Ekran kilit deseni anlatımı aşağıdadır.

Telefonunuzun "ayarlar" menüsüne tıklayın, "konum ve güvenlik"e tıklayın. "ekran kilidini değiştir"e dokunun. Burada geçerli ekran kilidinizin girilmesi istenecek. Eğer daha önce ekran kilidi koymadıysanız direkt ekran kilidi koyma menüsüne geçeceksiniz. Bu ekranda "şifre" menüsüne girdiğinizde android telefonunuzun ekran kilidiniz normal rakamlarla oluşturabilirsiniz. örn;1234 şeklinde. Android yüklü samsung telefonlarda ayarlar genellikle bu şekildedir.

Daha yaygın olanı yani dokunmatik şifreyi kullanmak istiyorsanız. "model" menüsünü kullanmalısınız. "Model"e tıkladığınızda gelecek ekranda bir model girmeniz istenecek. Burada herhangi bir ekran kilit deseni çizeceksiniz.



Çizeceğiniz şekle dikkat edin ve unutmamaya çalışın. Bir kilit modeli çiz ekranındayken deseninizi belirleyin. En az 4 noktaya bağlanmanız gerektiği uyarısı alırsanız 4 noktaya dokunacak şekilde yeni ekran şifrenizi belirleyin. Model kaydedildi dediğinde devam diyin ve sonraki ekranda "doğrulamak için modeli tekrar çiz" ekranında girdiğiniz desenin aynısını girin. Onayla diyerek ekran kilidinizi belirlemiş olursunuz.

Samsung'un s serileri de android sürümlerini kullandığından ayarlar aynı şekildedir.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica