Blogspot com.tr uzantısına geçti

Sponsorlu Bağlantılar

Bugün blogspota girenler bir değişiklikle karşılaştı. Daha önce bilgiduragi.blogspot.com şeklinde olan Türkçe bloglar bilgiduragi.blogspot.com.tr şeklinde değişime uğradı. Tabi bu kullandığınız ip numarasına göre değişim göstermektedir. Mesela proxy kullanıyorsanız proxy'nin gösterdiği ülkeye göre blogspota giriş yaparsınız. İp numaranız Hollanda'yı gösteriyorsa http://bilgiduragi.blogspot.nl/ şeklinde görürsünüz bu blogu. Fakat çoğunluk normal Türkiye ip'lerinden giriş yaptığı için blogger hesapları bundan böyle com.tr'ye yönlendirilecek. Sizin herhangi bir yönlendirme yapmanız gerekmiyor. blogspot.com dediğinizde zaten otomatik olarak com.tr uzantısına yönlendirileceksiniz. Bu değişimin sıralamaları etkileyip etkilemeyeceği ya da ileride bir değişim meydana getirip getirmeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Adsense kullanıcıları açısından önemli bir değişim bu. Eğer yetkilendirdiğiniz siteler dışında reklam görüntülenmesini istemiyorsanız adsense hesabınıza girdiğinizde "Reklamlarınız, kısa süre önce, yetkilendirmediğiniz web sitelerinde göründü. Gelir kaybını önlemek için, hesap ayarlarınıza giderek reklam görüntülediğiniz tüm siteleri yetkilendirdiğinizden emin olun." uyarısıyla karşılaşacaksınız.


Uyarıda mavi renkli hesap ayarlarına tıkladığınızda ise sağda yetkisiz siteler listesi görüntülenecek. blogunuzun com.tr uzantısının da orada olduğunu göreceksiniz. Yetkilendir diyip yetkili siteler listesinde "kaydet" dediğinizde com.tr uzantınızda yayınlanan adsense reklamlarını aktif kılmış olursunuz. Eğer "sadece yetkili sitelerde" reklam görüntülenmesinden yanaysanız mutlaka bunu yapmalısınız, aksi takdirde blogspot.com.tr uzantısını açanlar reklamlara istedikleri kadar tıklasınlar hesabınıza yansımaz.

Bu değişikliği yapmamış olanlar adsense raporlarından sayfa görüntülemelerinin azaldığını farkedecekler. Bununla birlikte "adsense kazancım düştü" diyecekler. Ziyaretçi sayısı 5 bin olan bir site sayfanın görüntülemesini bin olarak görebilirler. Şu an birçok webmaster bunun nedenini arıyor, nedeni ise konuda bahsettiğimiz gibi com.tr uzantısı.

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica