Gss borcu sorgulama (Genel Sağlık Sigortası)

Sponsorlu Bağlantılar

Genel Sağlık Sigortası 2012'de yürürlüğe giren ve uygulanmaya devam eden sistemdir. GSS olarak bilinen bu sistem halen çoğu kişi tarafından anlaşılmamış durumda. Geçtiğimiz yaz binlerce kişinin evlerine giden ödeme tebligatıyla GSS'nin ne olduğu biraz daha anlaşıldı. Bu sisteme göre artık çalışmayanlar da sağlık sigortasından faydalanacak fakat bunun şartı var. Bunun için sosyal yardımlaşma vakfına başvuru gerekiyor. Başvuru yapılmadığı takdirde aylık yaklaşık 217 TL borç yükleniyor kişiye. Vakıfa başvurup form dolduran çoğu kişiye 40 TL'lik ödeme (gss borcu) çıkarken ayrıca sigortası 30 gün üzerinden yatmayanlara da gss borcu çıkıyor.Yani işyeriniz size 29 gün sigorta yatırıyorsa 1 günlük de prim borcunuz çıkacaktır. Çoğu kişi "benim hastaneyle işim yok ki" diyerek bu durumu dikkate almıyor fakat internetten gss prim borç sorgulaması yaptığında 2-3 bin TL aralığında gss borcu olduğunu öğreniyor. Sistemin tam olarak ne olduğunu sorularınıza göre başka bir konuda tekrar işleyeceğiz. Şimdi aşağıda gss borcu sorgulama sayfası linkini verirken aynı zamanda bu sistemden gss borcunuzu nasıl öğreneceğinizi resimli olarak anlatacağız.

Gss borç sorgulama sayfamız şu;
https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf
Daha önceden ziraat'in sitesinden giriliyordu fakat adres değişti. Siteye giriş yaptıktan sonra sorgu türü "diğer ödemeler", sorgu tipi "gss prim" seçtikten sonra T.C kimlik no ve sizin ekranınızdaki güvenlik kodunu girip "borç sorgula" butonuna tıklayınız


Sorgulama yaptığınızda aşağıda bilgileriniz çıkacak. En altta borç detayında  kaç dönem borçlandığınızı ve borcunuzun tutarını, faizini görebilirsiniz. Yine aynı ekranda "ödeme yap" seçeneğini kullanarak gss borç ödeme yapabilirsiniz.


Gss prim borç detaylarınızın tamamınını sgk'dan öğrenebilirsiniz. Bu sistemde sadece kaç dönem borçlandığınız ve borç tutarınız yazar. Sistem şu an "bu hangi ayların borcu" sorusuna cevap verememektedir ne yazık ki. GSS hayatımıza gireli fazla olmadığı için hatalar da oluyor, böyle bir durumda vakit kaybetmeden SGK'ya başvurup gss borcunuza itiraz edin. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica