E-devlet'e nasıl giriş yapılır? Nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

E-Devlet sitesini kullanmak için e-devlet şifremizin olması gerekmektedir. E-Devlet sistemine kayıt olma konusunda işlediğimiz gibi öncelikle PTT merkezlerine uğramak gerekmektedir. Kimlikle ve 2 TL ile yapılacak işlemin sonunda e-devlet şifreniz zarfın içerisinde verilecektir. Aldığınız zarfın içerisinden çıkan şifreyi e-devlet sisteminde kullanacaksınız.

Şimdi önce e-devlet sitesi olan www.turkiye.gov.tr'ye giriş yapın. Sonra en üstte sağda "sisteme giriş" butonuna tıklayın.




Ardından gelen ekranda T.C kimlik no ve şifreyle giriş yapın e-devlet sistemine. Sisteme giriş yaptıktan sonra üstte e-hizmetler bölümüne bakın. Bu bölüm en çok işinize yarayacak yerdir. Çoğu hizmete bu menüden ulaşmak mümkün.


Hizmet listesi menüsünde sigorta dökümünden askerlik hizmetlerine, tapu hizmetlerinden vergi sorgulamaya kadar nice hizmete tek tıkla ulaşabilirsiniz. Hayatın her alanında işinize yarayacak olan sabıka kaydı alma işlemini de yine e-devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulamalar bölümünde olan bölümler hizmet listesinde mevcuttur.

İsterseniz aradığınız hizmet ile ilgili anahtar kelimeler kullanarak (örneğin; askerlik) arama kutusuna yazıp arama yapabilirsiniz. Ya da hizmet listesindeyken ctrl + f tuşlarına basıp aradığınız hizmetin harflerini tek tek yazarak hizmeti kısayoldan bulabilirsiniz.

E-Devlet'te işleminizi hallettikten sonra mutlaka en üstte sağda "güvenli çıkış" yazısına tıklayıp sistemden çıkış yapınız. 

E-devlet kullanımında kafanıza takılan soruları yorum bölümüne yazabilirsiniz. Ayrıca E-devlet konularını içeren yazılarımıza buradan ulaşabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. bilgisayardan girdikten sonra güvenli çikiş yapıyorum tekrar giriş yaptıktan sonra tc ve şifrem çıkıyor giriyorum tekrar yazdırmıyor tc yi ve şifreyi

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica