Facebook'ta kapak fotoğrafları gizleme ayarı nerde?

Sponsorlu Bağlantılar

Sosyal paylaşım sitelerinin çoğunda gizlilik düzenleme ayarları mevcuttur. Bu ayarlar sayesinde paylaşımlarınızın kime görünüp görünmeyeceğini ayarlayabilirsiniz. Facebook'ta en sık yaptığımız ayar facebook fotoğrafı gizleme ayarıdır. Sonrasında ise arkadaş gizleme ayarı. Zaman tüneli geldikten sonra ise ihtiyaç duyduğumuz ayarlardan biri  facebook kapak fotoğrafı gizleme ayarı oldu. Kapak fotoğrafı yüklediğimizde "herkese açık" şekilde paylaşılıyor. Kapak fotoğrafımıza girip herkese açık kısmına tıklayıp değiştirmek istediğimizde ise tıklanmadığını görüyoruz. Çünkü maalesef kapak fotoğrafı gizleme ayarı mevcut değil facebookta.

Peki ne yapabiliriz? Kapak fotoğrafımıza dışardan gelip yorum yapanlar olmasın istiyorsak nasıl bir çözüm üretebiliriz? Facebook bu imkanı vermediğine göre tek bir seçenek kalıyor. O da kapak fotoğrafını kaldırmak. Zaman tüneli yolculuğuna kapaksız olarak devam etmek isterseniz şayet, kapağınız gri tonda görünür ve kapağınıza tıklanmaz, kimse tarafından bir şey görünmez. Bu da çoğu facebook kullanıcısının istemeyeceği bir şey. Çünkü kapak fotoğrafı profillerin en can alıcı kısmı, kimse bunu kaldırmaya yanaşmayacağından facebook yönetiminin kapak fotoğraflarını saklama ayarı getirmesini bekleyeceğiz.

Güncelleme: Yukarıdaki bilgi artık geçersizdir. Facebook'a yeni gelen bir ayarla bundan böyle eski facebook kapak fotoğrafları gizlenebilmektedir. Bunun için herhangi bir kapak fotoğrafınıza tıklayıp yukarıdaki görselde "değiştirilmiyor" şeklinde gösterilen alana tıklayarak kapak fotoğraflarınızı gizleyebilirsiniz. Yalnız "o an geçerli olan kapak fotoğrafınızı" gizleyemezsiniz. Kullanmakta olduğunuz kapak fotoğrafınızın görünürlüğünü ayarlamaya çalıştığınızda yukardaki gibi değiştirilmediğini göreceksiniz. Sadece geçmiş kapak fotoğraflarınızı değiştirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica