Facebook'ta mesaj ve arkadaş ekleme engeli hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Facebook milyonlarca üyeyi barındıran bir sosyal paylaşım sitesi. Bunun yanında her gün binlerce kişi kaydoluyor bu siteye. Dünyanın neredeyse beşte birinin üye olduğu bir siteyi yönetmek pek de kolay değil. Bünyesinde ne kadar profesyonel çalışanlar olsa da her kullanıcının ne yaptığını tek tek inceleme şansları yok. Böyle durumlarda facebookun spam algılayıcıları ve şikayet butonu devreye giriyor. Facebook belli başlı hareketleri spam olarak algılıyor ve kişiye birtakım yaptırımlarda bulunuyor. Mesela seri bir şekilde arkadaş ekleme olayından pek hazzetmiyor facebook. Eğer facebooka kaydolur kaydolmaz onlarca kişiyi eklerseniz tek bir şikayette hesabınıza kısıtlamalar gelebilir. Başta facebook arkadaş ekleme yasağı olmak üzere mesaj atma yasağı gibi engellerle karşılaşabilirsiniz. Bu engellerin çoğunlukla nedeni "şikayet edilmek"tir. Facebook her şikayeti değerlendirmez fakat şikayet edildiğinizde şikayete değer bir konu varsa, mesela tanımadığınız birine mesaj atıp şikayet edildiyseniz, tanımadığınız birini ekleyip şikayet edildiyseniz bu durumda yine facebook hesabınız birtakım engellere takılabilir.

Facebook'ta bu engellere takılmamak için hesap açar açmaz seri bir şekilde arkadaş eklemeyin. Sadece tanıdığınız kişileri eklemekle başlayın işe, böylelikle şikayet de almazsınız. Facebook üyeliğiniz ne kadar eski ve "sabıkasız" olursa keyfi şikayetler de o denli tesirsiz olur. Bir süre sonra tanımadığınız kişilere de mesaj atabilir, arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. Fakat seri bir şekilde hiçbir yakınlığınız, ortak arkadaşlarınız bulunmayan kişilerle irtibat kurmaya çalıştığınızda yine şikayete takılı kalabilir arkadaş ekleme engeli ya da mesaj gönderme engeliyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu engel genellikle karşımıza "30 gün arkadaş ekleme engeli" şeklinde çıkıyor. Bu engelleri kaldırmanın bir yolu yoktur. Tek çözüm belirlenen süreyi beklemek ve o sürede sakıncalı bir eylem yapmamaktır.

Facebook arkadaş veya mesaj engelinin başlıca nedeninin şikayet olduğundan söz ettik. Müstehcen içerikler de şikayet edildiğinde facebook kullanıcısının karşısına engel olarak çıkıyor. Şikayet derecelerine ve yapılan eyleme göre facebook hesabınız da kapatılabilir. Siz kendinize göre yanlış bir şey yapmadığınızı düşünebilirsiniz fakat facebookun çalışma sistemi böyle.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica